avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate selcocomputers

Activitate selcocomputers

Buna ziua,
poate beneficia de ajutor crestere copil o persoana care este asociat unic si admninistrator firma?
Multumesc pentru raspuns.Daca renunta la pensie in aceasta perioada (pana implineste varsta de 63 ani) si se reangajeaza ,poate beneficia de pensie fara penalizare la varsta de 63 de ani ?
Buna ziua,
Sotul meu este nascut in 27.11.1959.A lucrat 36 de ani in Resita oras aflat pe lista localitatilor poluate care permite pensionarea anticipata cu 2 ani fata de varsta standard de pensionare.S-a pensionat in 01.01,2021 si are penalizare 22% corespunzator pentru 4 ani de pensionare anticipata.Este corect sa fie penalizat pentru pensie anticipata cu 4 ani sau trebuia sa fie cu 2 ani tinand cont ca peste 2 ani putea cere la limita de varsta datorata reducerii cu 2 ani pentru poluare.
Sunt PFA, norma de venit din 2017 si salariat in acelasi timp. Am depus 220 si adeverinta de salariu la inceput.
Nu am depasit nici anul trecut si nici in 2018 norma de venit.
Vreau sa stiu:

1. Trebuie sa depun pentru 2018 vreo declaratie? din ce am priceput, nu trebuie sa depun 600 daca nu am depasit norma.

2. Sunt obligat sa depun din nou la inceputul anului 220 (norma de venit) + adeverinta de salariat sau voi avea continuitate in aceleasi conditii pe 2018?