avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate Mirel Zamfir

Activitate Mirel Zamfir

Sunt spatii delimitate de pereti din plasa simpla de gard(justificarea folosirii plasei este ca doar asa permit cei de la pompieri). In antecontract au scris ca obiectul vanzarii e apartament cu balcon, boxa si spatii comune cu teren pe care e blocul. In contractul final au scos boxa din context, mentionand-o doar ca un spatiu comun, nemaifiind trecut in CF pe numele proprietarului, astfel modificand ce scria in antecontract.
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti ce spune legislatia referitor la situatia boxelor de depozitare din subsolul blocurilor noi. In primul rand, boxele apareau in antecontractul de vanzare-cumparare ca spatiu vandut(proprietate privata a cumparatorului), apoi a fost scos si trecut ca spatiu comun al blocului, justificarea fiind ca asa cere legea , pentru a fi eliberat subsolul in caz de necesitatea de a fi folosit ca adapost de catre Protectia civila. De aceea nu se permite nici zidirea boxelor, ci doar imprejmuirea lor cu o simpla plasa de gard. Va rog sa ma lamuriti daca este adevarat si ce spune legea. Multumesc mult.
Răspuns la discuția Moştenire
Mulțumesc pentru răspuns.
Discuție Moştenire
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu urmaroarea situatie legata de mostenire. Mama a fost adoptata la varsta de 2 ani. Ulterior, parintii ei adoptivi au divortat (aprox. 1980) dupa 16 ani de casnicie. Mama adoptiva a ramas cu tutela fetei si a trebuit sa plece de acasa, neprimind la divort absolut niciun bun la partaj. Intrebarea mea ar fi daca dupa decesul tatalui adoptiv, fata adoptata are drept de mostenire, in conditiile in care tatal adoptiv nu a tinut legatura cu ea in acesti ani(35 de ani) si a dat cu titlu de donatie casa si pamantul sotiei cu care s-a recasatorit. Va multumesc.