avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Boxa de depozitare din blocurile noi
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Boxa de depozitare din blocurile noi

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti ce spune legislatia referitor la situatia boxelor de depozitare din subsolul blocurilor noi. In primul rand, boxele apareau in antecontractul de vanzare-cumparare ca spatiu vandut(proprietate privata a cumparatorului), apoi a fost scos si trecut ca spatiu comun al blocului, justificarea fiind ca asa cere legea , pentru a fi eliberat subsolul in caz de necesitatea de a fi folosit ca adapost de catre Protectia civila. De aceea nu se permite nici zidirea boxelor, ci doar imprejmuirea lor cu o simpla plasa de gard. Va rog sa ma lamuriti daca este adevarat si ce spune legea. Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
Mirel Zamfir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirel Zamfir , utilizator 21:01, 15 Februarie 2018
Pentru ca un spatiu comun din cadrul unui imobil de locuit in comun sa poata fi utilizat drept adapost pentru situatii speciale,este obligatoriu ca acel spatiu sa detina anumite dotari ,sistem filtrarea aer,isi de inchidere ermetice,etc
Din precizrile dv rezulta ca nu exista boxe concret delimitate ,ci spatii compartimentate conform proiect constructie ,spatii ,care conform dispozitii in vigoare proprietarul nu are dreptul sa le
schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Sunt spatii delimitate de pereti din plasa simpla de gard(justificarea folosirii plasei este ca doar asa permit cei de la pompieri). In antecontract au scris ca obiectul vanzarii e apartament cu balcon, boxa si spatii comune cu teren pe care e blocul. In contractul final au scos boxa din context, mentionand-o doar ca un spatiu comun, nemaifiind trecut in CF pe numele proprietarului, astfel modificand ce scria in antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spargere boxa subsol Pretorian Pretorian sitiatia este asa: parintii mei detin de peste 25 de ani o boxa la subsolul blocului (precizez ca acea boxa nu face parte din subsolul tehnic al blocului, ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gelirolu gelirolu Buna ziua. Suntem proprietari de apartament si blocul are statutul de AP. La subsolul blocului unuii din Proprietari au facut boxe. ( numai cei din consiliul ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic ... Ganea Petra Ganea Petra Bună Dimineața! Cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic al blocului ? Avand in vedere că locuiesc la parter si nu există balcon la parter. Cei de ... (vezi toată discuția)