avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spargere boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spargere boxa subsol

sitiatia este asa:
parintii mei detin de peste 25 de ani o boxa la subsolul blocului (precizez ca acea boxa nu face parte din subsolul tehnic al blocului, aceasta fiind o incapere de adapostea pe vremuri regulatoarele de caldura si care incapere se afla sub apartamentul parintilor mei, acestia locuind pa parter), in care au depozitat tot felul de bunuri personale de o mai mica sau mai mare valoare. Bolnavi fiind amandoi de cancer au stat mai mult pe la spitalele din Bucuresti. Saptamana trecuta au sosit acasa, iar tatal meu a vazut ca la una dintre scarile blocului se efectuau lucrari de modernizare, muncitorii folosind chiar scara lui personala pe care o stia in boxa de la subsol. Crezand ca este doar o asemanare a verificat si a ramas uimit sa constate ca este cu adevarat chiar scara lui, lacatul fiind intreg, nefortat. Intreband presedintele asociatiei de proprietari despre situatie, a aflat ca administratorul este cel care a dat scara muncitorilor. Adminstratorul, la randul sau, in momentul in care a fost chestionat de catre parinti despre modalitatea in care a patruns in boxa, a raspuns cinic ca a folosit cheile de la alte lacate, pana s-a potrivit una dintre ele.
Eu unul cred ca este vorba de mai multe infractiuni, dar as dori totusi si parerea unora mai in tema decat mine si daca se poate (pe privat) o incadrare juridica si poate chiar un model de plangere prealabila. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Pretorian , utilizator 18:27, 6 August 2008
evident ca o plangere penala pt furt calificat
Evident ca NU este o infractiune atata timp cat "boxa" nu este LEGALA mai nene !, subsolul e spatiu in indiviziune nu e spatiu in proprietate PRIVATA, sa va dezobisnuiti sa folositi spatii care nu va aprtin si sa puneti lacate pe ele. singura actiune ilegala este punerea unui lacat si imprejmuirea prin zidire a spatiului, amenda e de 4.000 RON pentru constructie ilegala in spatiu comun. autorizatie ? numai daca ar fi de acord 100% din locatari si daca constructia acelor boxe nu ar inchide nici un fel de teava , ceea ce este imposibil.
Punetiva pe balcoane, facetiva case la tara , apartamentele sunt apartamente nu sunt staule de grajd in care sa strangeti toate gunoaile pe care le inghesuiti in subsoil dupa aia. #-o
DACICUS a scris:

Evident ca NU este o infractiune atata timp cat "boxa" nu este LEGALA mai nene !, subsolul e spatiu in indiviziune nu e spatiu in proprietate PRIVATA, sa va dezobisnuiti sa folositi spatii care nu va aprtin si sa puneti lacate pe ele. singura actiune ilegala este punerea unui lacat si imprejmuirea prin zidire a spatiului, amenda e de 4.000 RON pentru constructie ilegala in spatiu comun. autorizatie ? numai daca ar fi de acord 100% din locatari si daca constructia acelor boxe nu ar inchide nici un fel de teava , ceea ce este imposibil.
Punetiva pe balcoane, facetiva case la tara , apartamentele sunt apartamente nu sunt staule de grajd in care sa strangeti toate gunoaile pe care le inghesuiti in subsoil dupa aia. #-o
se pare ca sinteti gig contra, si tineti totdeauna cu ursul
unul dintre principiile de baza ale dreptului este neretroactivitatea legii. pai daca omul spune clar ca are boxa de peste 25 de ani, cum poate sa-si produca efectele o lege
aparuta dupa revolutie ? ca si spatiile alea s-au facut cu acordul asociatiei, la momentul respectiv.
ma intreb daca ati mai fi avut acelasi raspuns daca aveati boxa si vedeati muncitorii respectivi calare pe scara dvs. va garantex ca mureati cu ei de git. :P
dar asa este romanul ... dornic sa dea sfaturi pe care oricum nu le-ar urma daca ar fi in situatia respectiva ;)
Dacicus...cred ca am scris romaneste....boxa este detinuta de peste 25, timp in care nu a existat si nu exista nici la ora actuala vreo hotarare a adunarii gen a asoc. de proprietari cu privire la eliberarea acesteia, vreo somatie sau alceva de genul. Adica NU s-a inflamat nici un blocatar. POate am uitat eu sa specific, cum ca administratorul este de la dracu in praznic, nicidecum din asociatia noastra....oricum, comentariul matale nu ma ajuta si nu ma afecteaza de fel. :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pivnita din subsolul blocului dido10 dido10 Bună ziua.Îmi cer scuze dacă nu am postat mesajul în locul cuvenit. Sunt nou pe aceste forum. Anul trecut am achiziţionat un apartament, iar fostul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o parere! locuiesc intr-un ... TJohn TJohn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte ... (vezi toată discuția)