avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moştenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moştenire

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu urmaroarea situatie legata de mostenire. Mama a fost adoptata la varsta de 2 ani. Ulterior, parintii ei adoptivi au divortat (aprox. 1980) dupa 16 ani de casnicie. Mama adoptiva a ramas cu tutela fetei si a trebuit sa plece de acasa, neprimind la divort absolut niciun bun la partaj. Intrebarea mea ar fi daca dupa decesul tatalui adoptiv, fata adoptata are drept de mostenire, in conditiile in care tatal adoptiv nu a tinut legatura cu ea in acesti ani(35 de ani) si a dat cu titlu de donatie casa si pamantul sotiei cu care s-a recasatorit. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mirel Zamfir , utilizator 07:21, 20 Iulie 2017
Daca a fost adoptata cu efecte depline, atunci are drept la mostenire atat a mamei cat si a tatalui.

Masa succesorala este cea existenta la momentul decesului. Daca a donat bunul inseamna pe de o parte ca era proprietarul lui exclusiv si apoi ca acest bun nu se mai afla in patrimoniu la data decesului.

Fiica insa este mostenitor rezervatar ceea ce inseamna ca donatia e revocabila in masura intregirii rezervei.
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari tomi_mithos tomi_mithos suntem trei surori,doua din casnicie legitima iar a treia din alta,nelegitima (sora vitrega),mostenirea ramasa din partea tatalui este un apartament si un loc ... (vezi toată discuția)
Mostenire janinasalvastru janinasalvastru daca bunicii mei imi lasa mostenire pe baza de tastament o casa acel testament poate fi atacat in instanta de cineva (sora mamei mele in acest caz)? dar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie ... Andreeaseceleanu06 Andreeaseceleanu06 Bună ziua, Strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie cu uzufruct viager lipsit de sarcini și obligații, aceasta are 3 copii ei pot ataca acest act? (vezi toată discuția)