Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu urmaroarea situatie legata de mostenire. Mama a fost adoptata la varsta de 2 ani. Ulterior, parintii ei adoptivi au divortat (aprox. 1980) dupa 16 ani de casnicie. Mama adoptiva a ramas cu tutela fetei si a trebuit sa plece de acasa, neprimind la divort absolut niciun bun la partaj. Intrebarea mea ar fi daca dupa decesul tatalui adoptiv, fata adoptata are drept de mostenire, in conditiile in care tatal adoptiv nu a tinut legatura cu ea in acesti ani(35 de ani) si a dat cu titlu de donatie casa si pamantul sotiei cu care s-a recasatorit. Va multumesc.
Daca a fost adoptata cu efecte depline, atunci are drept la mostenire atat a mamei cat si a tatalui.
Masa succesorala este cea existenta la momentul decesului. Daca a donat bunul inseamna pe de o parte ca era proprietarul lui exclusiv si apoi ca acest bun nu se mai afla in patrimoniu la data decesului.
Fiica insa este mostenitor rezervatar ceea ce inseamna ca donatia e revocabila in masura intregirii rezervei.
Mostenire
janinasalvastru
daca bunicii mei imi lasa mostenire pe baza de tastament o casa acel testament poate fi atacat in instanta de cineva (sora mamei mele in acest caz)? dar ... (vezi toată discuția)