avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate Loreley2017

Activitate Loreley2017

Va mulțumesc
Asta dacă nu îl achiziționează pe II, și caietul de sarcini nu este făcut în numele deținătorului de ii... Cel puțin asta este justificarea notarului... Devin bun propriu deoarece este licitat de titular de ii și achiziționat pe ii.. Eu ce as putea sa fac în situația data?! Pot contesta acest ctr de v/c?

raluk0207 a scris:

Art.339 Cod civil
Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.

Mulțumesc frumos, o lege mai exacta îmi puteți da?!
Deci actul de adjudecare nu obliga ca proprietar sa fie doar cel adjudecat decât la cererea lui, implicit a soțului.. Ctr de vânzare a fost făcut ca achiziție de bun propriu pe II, motivând ca o cere actul de adjudecare!

raluk0207 a scris:

Indiferent pe numele cui este actul de adjudecare, atat timp cât la momentul respectiv erați căsătoriți, imobilul este bun comun.

Doresc sa ma lămuriți legat de achiziționarea unui imobil în nume propriu pe II, fiind căsătorită, dacă imobilul a fost achiziționat prin licitație Pe II pe numele soțului, caietul de sarcini fiind doar pe numele lui și al II este obligatoriu actele notariale sa fie făcute în nume propriu?! Sau poate fi achiziționat pe numele amândurora pe acel II?? Va mulțumesc
Bună seara! Ce ați făcut într. Un final cu stagiatura? S-a suspendat sau a trebuit sa reluați toate examenele de admitere barou? Va mulțumesc

Nadia101 a scris:

Buna ziua,

Intentioez sa sustin examenul de admitere in Barou dar in acelasi timp, desi partea profesionala este foarte importanta, ma gandesc in paralel si la cea familiala si anume, la a ramane insarcinata si cumva cred ca, in fericitul in caz in care as fi admisa, s-ar intercala nasterea copilului in timpul stagiaturii, mai devreme sau mai tarziu.

Ma puteti ajuta cu cateva informatii in legatura cu aceasta situatie? Poate chiar mamici avocate care au intampinat o astfel de situatie? Care este procedura in cazul in care ramai insarcinata, sa spunem, dupa ce ai semnat deja un contract de colaborare cu un avocat indrumator si plus de asta, sa zicem ca nu s-au scurs 12 luni de stagiatura (referitor la indemnizatia de crestere a copilului).

Banuiesc ca, sunt considerate stagiu lunile de dinainte de nasterea copilului / de concediul prenatal, corect? Dupa care stagiul este suspendat pe motive intemeiate/medicale pana iesi din concediul de crestere a copilului sau cum?

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile voastre atat la intrebarile punctate de mine dar si daca aveti explicatii extra sau cazuri concrete.

O zi placuta!

Bună seara!
1.Sunt în Ccc și as dori sa ma înscriu la o facultate se poate? Sau pierd indemnizația?
2.pot obține venituri din chirii pe perioada în care iau Ccc sau este interzis ?
Buna ziua. Doresc sa infiintez un cabinet optometric, eu fiind proaspata absolventa la optometrie. Intrebarea mea este: cum pot obtine autorizatia de libera practica daca nu am adeverinta care sa ateste vechimea in domeniu? Sau cod de parafa ?Nu pot deschide cabinet propriu decat daca ma angajez in alta parte pentru a obtine autorizatia de libera practica? Si eventual care sunt pasii initiale pt deschidere .Este mai bine sa am PFA sau Srl ...??Multumesc