avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziționare imobil pe ii în nume propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziționare imobil pe ii în nume propriu

Doresc sa ma lămuriți legat de achiziționarea unui imobil în nume propriu pe II, fiind căsătorită, dacă imobilul a fost achiziționat prin licitație Pe II pe numele soțului, caietul de sarcini fiind doar pe numele lui și al II este obligatoriu actele notariale sa fie făcute în nume propriu?! Sau poate fi achiziționat pe numele amândurora pe acel II?? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Loreley2017 , utilizator 17:54, 5 Iulie 2020
Indiferent pe numele cui este actul de adjudecare, atat timp cât la momentul respectiv erați căsătoriți, imobilul este bun comun.
Deci actul de adjudecare nu obliga ca proprietar sa fie doar cel adjudecat decât la cererea lui, implicit a soțului.. Ctr de vânzare a fost făcut ca achiziție de bun propriu pe II, motivând ca o cere actul de adjudecare!

raluk0207 a scris:

Indiferent pe numele cui este actul de adjudecare, atat timp cât la momentul respectiv erați căsătoriți, imobilul este bun comun.

Mulțumesc frumos, o lege mai exacta îmi puteți da?!
Art.339 Cod civil
Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.
Asta dacă nu îl achiziționează pe II, și caietul de sarcini nu este făcut în numele deținătorului de ii... Cel puțin asta este justificarea notarului... Devin bun propriu deoarece este licitat de titular de ii și achiziționat pe ii.. Eu ce as putea sa fac în situația data?! Pot contesta acest ctr de v/c?

raluk0207 a scris:

Art.339 Cod civil
Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa achizitionez un imobil, ... Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa achizitionez un imobil, il pot cumpara doar pe numele meu sau este obligatoriu sa fie si sotul? Multumesc (vezi toată discuția)
Bine ziua! vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze ... Ana mariahr Ana mariahr Bine ziua! Vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze un imobil prin proframul prima casa, acestia nefiind casatoriti. Creditul este pe ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau bun comun ? cezarad cezarad Am o intrebare legata de o anumita situatie de fapt. O persoana X este casatorita cu o alta persoana Y. Persoana X este administrator unic la o societate ... (vezi toată discuția)