avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bine ziua! Vin cu următoarea speță: un cuplu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bine ziua! Vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze ...

Bine ziua! Vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze un imobil prin proframul prima casa, acestia nefiind casatoriti. Creditul este pe numele unuia dintre parteneri. Se semnează antecontractul, tot pe numele aceluiași partener. Intrebarea mea este, daca aceștia se căsătoresc pana la semnarea contractului de vanzare cumpărare a imobilului, acesta devin bun comun sau rămâne in totalitate a titularului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:45, 24 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun comun

Art. 339. -
Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa achizitionez un imobil, ... Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa achizitionez un imobil, il pot cumpara doar pe numele meu sau este obligatoriu sa fie si sotul? Multumesc (vezi toată discuția)
Achiziționare imobil pe ii în nume propriu Loreley2017 Loreley2017 Doresc sa ma lămuriți legat de achiziționarea unui imobil în nume propriu pe II, fiind căsătorită, dacă imobilul a fost achiziționat prin licitație ... (vezi toată discuția)
Casă cumpărată cu credit ipotecar pe numele unuia dintre concubini, renovată cu banii celuilalt. ce act se poate face pentru a avea amândoi drept egal de proprietate? criss.b criss.b Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile decesare in următoarea situație: suntem un cuplu care am achiziționat o casa pe numele ... (vezi toată discuția)