avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa achizitionez un imobil, ...

Buna ziua, daca sunt casatorita si vreau sa achizitionez un imobil, il pot cumpara doar pe numele meu sau este obligatoriu sa fie si sotul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:15, 23 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți semna contractul de vânzare doar dvs, dar atât timp ca sunteți căsătorită, imobilul tot bun comun va fi.
"Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților." Art.339 Cod civil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, bunul va fi comun în virtutea legii.
Depinde și de unde provin banii.
Contează pentru ceea ce va fi în caz de probleme.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bine ziua! vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze ... Ana mariahr Ana mariahr Bine ziua! Vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze un imobil prin proframul prima casa, acestia nefiind casatoriti. Creditul este pe ... (vezi toată discuția)
Achiziționare imobil pe ii în nume propriu Loreley2017 Loreley2017 Doresc sa ma lămuriți legat de achiziționarea unui imobil în nume propriu pe II, fiind căsătorită, dacă imobilul a fost achiziționat prin licitație ... (vezi toată discuția)
Executare silita anamaria30 anamaria30 buna ziua!am o problema si poate ca stie cineva sa imi dea un sfat.am fucut un credit de nevoi personale la o banca si nu am mai reusit sa il platesc.apoi ... (vezi toată discuția)