Casă cumpărată cu credit ipotecar pe numele unuia dintre concubini, renovată cu banii celuilalt. Ce act se poate face pentru a avea amândoi drept egal de proprietate?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile decesare in următoarea situație: suntem un cuplu care am achiziționat o casa pe numele bărbatului,S-a încadrat singur la un credit ipotecar.Femeia a venit cu o contribuție de 30000 EUR din care a fost renovată casa.Contractul de proprietate respectiv de ipoteca e făcut in numele bărbatului pentru ca el a luat creditul.Ce act e necesar sa facem pentru a avea proprietatea in mod egal repartizată la amândoi?
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform legii si regimului comunitatii legale, bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.
Insa, daca vreti sa evidentiati suma de 30.000 eur investita, precum si faptul ca detineti jumatate din imobilul achizitionat, mergeti la notar si incheiati un inscris in care explicitati cele voite.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La fel, rezolvarea o gasiti la notar. Eventual veti face vanzare pe o cota de 1/2 din imobil, daca nu exista interdictie la instrainare din partea bancii sau gasiti o alta forma de transfer de proprietate sau o forma de evidentiere a unui drept de creanta. Pe calea unei conventii se pot gasi solutii.
Concubinaj
mruazl@yahoo.com
buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)