Buna ziua,
Recent am achizitionat un apartament, unde fostul proprietar avea si loc de parcare,care este platit pana la sfarsitul anului.
Eu nu sunt posesor de masina, intrebarea este imi pot pastra eu locul de parcare platind in continuare acel loc,chiar daca nu am masina ?
Este necesar neaparat sa achizitionez un vehicul pe numele meu ?
Buna ziua,
Revin catre dumneavoastra cu o intrebare.
Sotia mea a nascut pe data de 07.07.2017,eu ca si tata voi intra in concediul de crestere copil ( indemnizatie ). Sotia mea are deschisa o firma un cabinet de psihologie. Eu as vrea sa ma duc sa depun actele joi 27.07.2017 atunci cand imi va fi eliberat certificatul de nastere al copilului, dar nu stiu exact cum sa procedez cu cele 42 de zile de lauzie ale mamei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Stiu ca exista un concediu de lauzie sau ceva de genul acesta de 42 de zile, este necesar sa atasez ceva la dosarul pentru indemnizatie, daca ea este administratorul firmei ?
2 . In afara de actele prezentate de mai jos, mai sunt necesare alte acte ? * Cerere tip si declaratia.
* Actul de identitate al solicitantului ( copie + original ).
* Actul de identitate al celuilalt parinte ( copie + original ).
* Certificatul de nastere copil ( copie + original ).
* Livretul de familie ( doar original ).
* Extras cont ( Nume,CNP,COD IBAN, STAMPILA BANCII ).
* Dosar cu sina.
* Adeverinta angajator ( 12 / 24 luni ).
* Dovada intreruperii activitatii.
* Decizia de incetare.
Buna ziua,
Am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu o informatie privind acordarea indemnizatiei de crestere copil pentru tata.
Conform informatiilor de pe site-ul primariei, reiese ca daca tatal intra in concediu de crestere copil trebuie sa depuna o urmatoarele :
În situaţia în care tatăl depune cererea în vederea obţinerii indemnizaţiei creştere copil, ca şi persoană îndreptăţită, se anexează la dosar, în funcţie de situaţie, următoarele acte :
o Declaraţia mamei că nu beneficiază de concediul de maternitate( în situaţia în care mama nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de OUG nr.158/2010 pentru a beneficia de concediu de maternitate (prenatal şi postnatal )şi de indemnizaţia aferentă)
o Adeverinţă cu perioada concediului de maternitate sau Adeverinţă în care să se precizeze că mama nu a solicitat concediul de maternitate acordat conform OUG nr.158/2010, eliberată de autorităţile competente : angajator, Casa de Asigurări a Avocaţilor, CASMB; OPSNAJ (în situaţia în care mama îndeplineşte condiţiile prevăzute de OUG nr.158/2010 pentru a beneficia de concediu de maternitate (prenatal şi postnatal )şi de indemnizaţia aferentă dar nu a solicitat acest drept)
Mentionez ca sotia detine o societate civila de psihologie asa ca are " incasari " de aceea voi intra eu in CCC.
Problema mea este urmatoarea, pe langa actele initiale care trebuiesc depuse :
1. Cererea pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului /stimulentului de inserţie
2. Actul de identitate al solicitantului (copie şi original)
3. Actul de identitate al celuilalt părinte(copie şi original)
4. Certificatele de naştere ale copiilor aflaţi în întreţinere(copii şi originale)
5. Cerificatul de căsătorie (copie şi original)în cazul părinţilor căsătoriţi
6. Dovadă eliberată de bancă care să conţină obligatoriu: numele şi prenumele titularului de cont (contul trebuie să fie pe numele persoanei îndreptăţite, care este titularul de dosar ) , CNP titular, codul Iban şi ştampila băncii.
7. Dosar cu şină
Numai ca nu gasesc pe nicaieri un model de declaratie si adeverinta care trebuiesc depuse in cazul in care tatal intra in concediu.
Ma puteti ajuta va rog cu aceste modele ?