avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil 2017
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil 2017

Buna ziua,
Revin catre dumneavoastra cu o intrebare.
Sotia mea a nascut pe data de 07.07.2017,eu ca si tata voi intra in concediul de crestere copil ( indemnizatie ). Sotia mea are deschisa o firma un cabinet de psihologie. Eu as vrea sa ma duc sa depun actele joi 27.07.2017 atunci cand imi va fi eliberat certificatul de nastere al copilului, dar nu stiu exact cum sa procedez cu cele 42 de zile de lauzie ale mamei.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Stiu ca exista un concediu de lauzie sau ceva de genul acesta de 42 de zile, este necesar sa atasez ceva la dosarul pentru indemnizatie, daca ea este administratorul firmei ?
2 . In afara de actele prezentate de mai jos, mai sunt necesare alte acte ?
* Cerere tip si declaratia.

* Actul de identitate al solicitantului ( copie + original ).
* Actul de identitate al celuilalt parinte ( copie + original ).
* Certificatul de nastere copil ( copie + original ).
* Livretul de familie ( doar original ).
* Extras cont ( Nume,CNP,COD IBAN, STAMPILA BANCII ).
* Dosar cu sina.
* Adeverinta angajator ( 12 / 24 luni ).
* Dovada intreruperii activitatii.
* Decizia de incetare.

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri.

O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 25 Iulie 2017
Mama a beneficiat de concediu si indemnizatia de maternitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate declara copilul nou-nascut? dddd dddd buna ziua! am si eu o intrebare, mama poate declara copilul nou-nascut? avand in vedere faptul ca parintii copilului sunt casatoriti. ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil 2017 ( tata ) icxtream icxtream Buna ziua, Am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu o informatie privind acordarea indemnizatiei de crestere copil pentru tata. Conform informatiilor ... (vezi toată discuția)
Concediu inainte de nastere, concediu paternal, indemnizatie habar habar Buna seara! Am mai multe nelamuriri si as avea nevoie de parerile voastre. Sotia s-a angajat in luna august 2017. Eu lucrez de mai bine de 5 ani. Ne-a ... (vezi toată discuția)