avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate andrei-inc

Activitate andrei-inc

Problema încă persistă.
Răspuns la discuția Lipsă răspuns avocat
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru sfaturi!

Am reusit sa intru in contact cu avocatul si am aflat ca politistul care ar fi trebuit sa solutioneze cazul, insa din cauza pandemiei s-a suspendat totul - nu ma surprinde si inteleg si totodata apreciez ca am aflat si informatia asta...
Din pacate nici nu mi s-a oferit varianta de-a plati pentru fiecare stadiu, am platit totul de la inceput, crezand ca pretul platit pentru serviciu acopera toate costurile.
Nu a fost nici un fel de negociere - cat a cerut atat am dat.

Trecand peste partea cu gasirea persoanei nepotrivite, ce ar trebui sa fac eu in situatia actuala, tinand cont si de criza provocata de corona?

Cred ca am mai spus, nu ma intereseaza neaparat sa-mi recuperez dauna, ci sa opresc acea persoana care a mai fraudat si alte persoane.

Are vreun sens sa apelez la un al doilea avocat sau indiferent de avocat, astfel de "hotii" mici scapa nepedepsite?
Buna ziua,

Pe scurt:
- Furnizorul a reziliat contractele individuale cu fiecare propritar in mod unilateral;
- Serviciile au inceput sa se deterioreze (nivel mangan de cateva ori peste limita legala);
- Crestere preturi servicii (adaugare electricitate separat de apa si canalizare)

Varianta pe lung:
In ultimul an, cel care a dezvoltat complexul rezidential unde ne-am mutat, si-a dorit sa mute contractele individuale pe care le incheiase cu fiecare proprietar catre un contract cu asociatia de proprietar (miscare desteapta din partea lui sa vanda per proprietar si sa schimbe ulterior, au fost si alte beneficii pe care le-a taiat, insa nu au legatura cu subiectul).

Cum proprietarii nu au fost de acord, domnul a horatat in mod unilateral sa incheie contractul, habar nu am cum. (in contract scrie clar ca rezilierea se face de comun acord si inca o situatie care oricum nu a fost). Am trecut si peste asta... ook.

Acum cateva luni, am cerut sa se faca o analiza a apei pentru ca am observat impuritati, iar testul a confirmat ca ceva este in neregula cu calitatea apei - nivelul de mangan este sau a fost crescut de cateva ori peste limita legala (nu stim in prezent care este starea). Si mai ciudat e ca in concluzia din analiza nu aparea concluzionat acest lucru, ci doar daca urmareai datele puteai observa neregula. [peste aceasta problema este ceva mai dificil sa treci, insa nu am mai folosit apa de la chiuveta, insa a venit corona...]

Dupa analiza apei, a crescut pretul apei si a inclus o noua categorie in pret, electricitatea (care nu a fost eliminata din pretul mentenantei si al celorlalte operatiuni din serviciul de apa si canalizare).

Acum, am inteles ca doreste sa creasca din nou serviciul de apa si canalizare.

Din cate am inteles, asociatia a intaintat deja plangeri in diferite directii, insa as dori sa stiu daca pot face ceva pentru a grabi acest proces de verificare si remediere?

Am uitat sa mentionez ca apa si canalizarea de la judet / oras o sa ajunga abia peste 2 ani in regiunea noastra, deci este exclusa si rebransarea.

Sper ca nu este mult prea lunga, insa am vrut sa ofer un context cat mai bun pentru problema.

P.S. M-ar ajuta chiar si niste recomandari ale unor avocati seriosi (am mai colaborat cu avocati... si nu vreau sa discut despre asta).
Buna ziua,

Revin dupa 2 ani si ceva de la inceperea colaborarii cu avocatul. Inteleg din comentariul dumneavoastra ca serviciul pe care il acorda avocatul este unul mai special decat celelate tipuri de servicii, prin urmare clientul, cel care plateste pentru serviciu, poate fi ignorat dupa ce acesta a platit.

Cum ar trebui sa reactioneze un client in situatia in care plateste pentru un serviciu, insa acesta nu poate beneficia de acesta?

Multumesc!
Bună ziua,

Prin septembrie, anul trecut (2017), am apelat la serviciile unui avocat pentru rezolvarea unei probleme de înșelăciune în domeniul imobiliar (am fost și sunt fost victima).

Totul a decurs bine o perioadă și anume: am discutat posibilitățile, depus plângere penală împotriva persoanelor care m-au înșelat și am ținut legătura.

Însă de o lună și câteva săptămâni, nu îl mai pot contacta pe domnul avocat, intră căsuța vocală. Cazul de înșelăciune pentru care am apelat la avocat nu este rezolvat, însă simt că am intrat într-un altul cu avocatul, deoarece i-am plătit suma integrală.

Cum ar trebui să procedez în cazul de față, adică în cazul în care avocatul devine înșelător?

Îmi cer scuze daca am încadrat postarea la categoria greșită, sunt prea multe și nu reușesc să le diferențiez.
Răspuns la discuția Clauza de incheiere contract
Multumesc pentru raspuns.

In legatura cu intrebarea numarul 2, ma refeream daca Angajatorul poate mentiona in fisa de lichidare datoria mentionata in clauza de fidelitate, adica daca pot face ceva ca in acea nota de lichidare sa nu-mi apara aceasta datorie fictiva.

Edit: In plus, nu exista un contract separat de formare.
Buna ziua,

Recent, ma aflu intr-o situatie oarecum delicata si anume: mi-am dat demisia de la locul actual de munca pentru ca am primit o oferta mai buna din alta parte.

Problema este urmatoarea: la locul anterior de munca a existat un contract de fidelitate in care imi interzicea sa imi dau demisia (in caz contrar trebuie platita o suma de bani), contract in care este mentionata oarecum vag si urmatoarea fraza ca vor investi in "dobandirea si dezvoltarea abilitatilor tehnice".

Initial, la inceputul colaborarii m-am simtit obligat sa semnez pentru ca eram proaspat un absolvent de facultate care isi cauta de munca. La inceputul perioadei de lucru in aceasta firma, am trecut prin cateva asa zise formari - nu am primit vreo diploma sau vreun document care sa ateste ca am facut acele formari (nu aveau treaba cu partea tehnica sau ceea ce am muncit, ci erau mai mult niste prezentari).

Dupa ce m-am documentat putin, am inteles ca in situatia mentionata mai sus, eu nu sunt obligat sa platesc nici o clauza.
Am 2 intrebari:
1. Am inteles corect legea?
2. In cazul in care nu sunt obligat de lege, acestei firme ii este permisa adaugarea unei datorii pe nota de lichidare si pe celalte documente care imi vor fi necesare la noua firma?

Multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns!

Edit: Am uitat sa mentionez cateva detalii, in urma discutiilor cu persoana de la HR, am aflat ca acele formari au fost formari interne si ca nu mi se poate oferi nici o diploma sau document.