avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsă răspuns avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsă răspuns avocat

Bună ziua,

Prin septembrie, anul trecut (2017), am apelat la serviciile unui avocat pentru rezolvarea unei probleme de înșelăciune în domeniul imobiliar (am fost și sunt fost victima).

Totul a decurs bine o perioadă și anume: am discutat posibilitățile, depus plângere penală împotriva persoanelor care m-au înșelat și am ținut legătura.

Însă de o lună și câteva săptămâni, nu îl mai pot contacta pe domnul avocat, intră căsuța vocală. Cazul de înșelăciune pentru care am apelat la avocat nu este rezolvat, însă simt că am intrat într-un altul cu avocatul, deoarece i-am plătit suma integrală.

Cum ar trebui să procedez în cazul de față, adică în cazul în care avocatul devine înșelător?

Îmi cer scuze daca am încadrat postarea la categoria greșită, sunt prea multe și nu reușesc să le diferențiez.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
andrei-inc, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei-inc , utilizator 20:36, 31 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa luati legatura cu el in alt mod, poate si-a schimbat nr. tel.
Mergeti la sediul Cabinetului, cautati un alt nr. contact, e-mail, fax etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In masura in acare au fost asumate anumite obligatii, care ulterior nu sunt respectate, putem vorbi despre o nerespectare a contractului de .... in functi de natura acestuia. Daca de exemplu s-a incheiat un contract pentru intocmire si depunere plangere penala, atunci avocatul nu are nicio obligatie de a va acorda consultanta /asistenta/reprezentare ulterior inregistrarii plangerii penale. Situatia trebuie analizata in functi de continutul si obligatiile concret asumate, ci nu vorbind la modul general....
Este bine sa intelegeti ca nu se discuta cu avocatul oricand vrea clientul.
Atata timp cat nu este nimic nou care sa ii solicite prezenta la organul de ancheta nu exista nicio problema.Avocatul este obligat sa mearga daca va mai audiaza pe dvs.

Ii puteti da e-mail.

Inselaciunile pot dura mult timp in faza de urmrire penala.
Se poate ajunge la 3-4 ani...

Daca nu i-ati platit si urgentarea separat va puteti adresa separat la alt avocat.Este insa bine sa stiti ca urgentarea este mai dificila decat pentru ce ati platit avocatul.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,

Revin dupa 2 ani si ceva de la inceperea colaborarii cu avocatul. Inteleg din comentariul dumneavoastra ca serviciul pe care il acorda avocatul este unul mai special decat celelate tipuri de servicii, prin urmare clientul, cel care plateste pentru serviciu, poate fi ignorat dupa ce acesta a platit.

Cum ar trebui sa reactioneze un client in situatia in care plateste pentru un serviciu, insa acesta nu poate beneficia de acesta?

Multumesc!
De câțiva ani avocații lucrează asa cum sunt angajați sa lucreze.
Rolul avocatului este sa va apare si nu sa stea la discuții fără conținut cu clientul.

Eu lucrez altfel dintotdeauna.
Discut cu clientul.de.la început tot la.consultatie si ii expun cât îl.costa fiecare serviciu avocatial în parte.
Adică nu lucrez cum ati avut dvs. colaborarea cu avocatul.dvs. pentru ca ati lucat cu el pe sistemul ca il platiti sa va apere la audiere.
Fiecare discuție cu avocatul trebuie tarifata separat si asa se lucreaza la modul.serios dar oamenii nu vor sa accepte asa în mare măsură.Rezultatul este acela ca isi angajează avocatul pe sistemul în care ați avut colaborarea cu avocatul si acestia nu mai raspund la telefon decat atunci cand trebuie sa asiste la o audiere.

Cat priveste urgentarea, aceasta este o operațiune avocatiala dintre cele mai dificile si avocații evită asa ceva deoarece este mai dificil de făcut o urgentare decat sa meargă la o audiere.
Doar avocații foarte bine pregătiți si specializați în urgentari reușesc să urgenteze.
Așadar, urgentarea este ceva care trebuie plătit separat pentru ca nu intra in reprezentarea normală ci în reprezentarea excepțională care presupune un onorariu separat.

Dacă văd că apare un client care vrea sa urgenteze ii spun direct cât îl.costa.De.multe ori, chiar eu ii intreb daca vor urgentare pentru ca eu prefer sa ma ocup si de urgentare pentru ca este mai avantajos financiar pentru avocat.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Avocat care pretinde plata in natura asivst asivst Problema este urmatoarea: Anul trecut fiul meu a implinit 18 ani, el fiind in ingrijirea mea, am cerut unei cunostinte, avocat sa ne faca cererea de chemare ... (vezi toată discuția)
Avocatul are datoria de a citi hotărârea judecătorească după ce este dată? Gloria S Gloria S Buna ziua, Dupa ultima infatisare la tribunal in cadrul unui proces, hotarea a ramas in pronuntare. Seara, solutia a fost postata, pe scurt, pe portalul ... (vezi toată discuția)
Avocati si societatile de consultanta? Iulian81 Iulian81 Imi scapa urmatoarea situatie: un avocat doreste sa se angajeze la o firma(SRL) de consultanta in management si afaceri sau o firma ar avea nevoie si de ... (vezi toată discuția)