avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Activitate IVANIULIANA23

Activitate IVANIULIANA23

Buna ziua,
Am un SRL, care doreste sa colaboreze cu UBER/CLEVER/BOLT. Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila dar si cum ar putea sa colaboreze cu persoane fizice, care sa conduca masinile firme dar si masinile personale pentru prestarea acestor servicii.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: am o microintrepridere neplatititoare de tva in Ro, dar cu cui special care face achizitii de marfa (marfa ce urmeaza sa se vanda asa cum o primim-fara sa se inscrie masinile in Ro), masini sh din UE dar si din afara UE cu marja de pe o platforma de licitatii.Pe langa factura de masina mai primim si 2 facturi: una pt. transport(din diverse tari-posibil si Ro) si una pentru comisionul de participare la licitatie. Va rog sa ma lamuriti, daca:
1. obtinerea cui-ului special se face la prima achizitie?
2. am vreo obligatie la achizitionarea facturii cu marja?
3. am obligatie sa devin platitor de tva in RO?
4.Ce obligatii fiscale am in aceste cazuri?
Multumesc anticipat
O zi frumoasa!
Buna ziua,am o societate neplatitoare de tva care a achizitionat pentru a revinde,masini din UE,furnizorul avand cod valid de tva,factura de achizitie fiind cu marja,iar facturile de comision si transport fiind cu tva.In acest caz,ce obligatii am ?cum inregistrez factura de achizitie?dar la in cazul in care obtinem codul special de tva?Multumesc anticipat!