avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate alxx12344

Activitate alxx12344

Acum inteleg, desi cu amanarea aplicarii pedepsei, dupa termenul de 2 ani ar trebui restituit. O sa ma duc la politie sa vad care este parerea lor. Va multumesc foarte frumos pentru informatiile acordate.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

O sa fie probleme de interpretare a hotararii din partea politiei, deoarece in cazul in care s-a aplicat pedeapsa complementara prin care vi s-a interzis dreptul de a conduce pe o anumita perioada, permisul se anuleaza conf. art. 114 alin. 1 lit. d din OUG 195/2002.

Multumesc pentru raspuns, puteti sa imi spuneti in aceasta situatie, am permisul suspendat pe 2 ani, sau luna asta cand trece perioada de 1 an si 6 luni pot sa ma duc sa imi iau permisul inapoi? Va multumesc pentru raspuns

Hotararea este vadit nelegala, trebuia atacata cu apel. Pedepsele complementare se pot aplica doar in cazul unei condamnari, dvs nu ati fost condamnat.

Daca ma poate indruma cineva as fi foarte recunoscator, macar unde trebuie sa ma duc sa ma interesez, va multumesc.

alxx12344 a scris:

Buna ziua, am avut o condamnare cu amanarea executarii pedepsei, iar ca pedeapsa complementara am avut interzis dreptul de a conduce vehicule. Intrebarea mea este, daca mai trebuie sa dau examen sau pe data de 25 luna asta cand expira perioada de 1,6 ani in care am avut dreptul de a conduce interzis, o sa pot sa ma duc sa imi iau permis? Intreb deoarece vrem sa plecam la mare la vreo 2 saptamani, nevasta mea nu conduce la drum lung, sau daca ma puteti indruma unde pot sa intreb acest aspect? Va multumesc anticipat!

"Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (1), alin. (4) şi alin. (10) CPP, stabileşte pe seama inculpatului X, pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod penal, iar în baza art. 83 alin. (1) Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei cu închisoarea, stabilită conform celor de mai sus, şi stabileşte termenul de supraveghere la 2 ani, potrivit art. 84 Cod penal. În baza art. 67 alin. (1) Cod penal raportat la art. 66 alin. (1) lit. i) Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară, respectiv accesorie potrivit art. 65 Cod penal, constând în interzicerea exercitării dreptului de a conduce orice categorii de vehicule cu autopropulsie ce implică deţinerea unui permis de conducere, pe o durată de 1 an şi 6 luni, care se va executa în condiţiile art. 68 alin. (1) lit. b) Cod penal. În temeiul art. 85 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 84 alin. (1)-(2) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani inculpatul va respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art. 85 alin. ("
Asta ar fi partea din decizie care face referire la acest aspect.

Daca este vorba de amanarea aplicarii pedepsei, dreptul de a conduce il aveti interzis in timpul termenului de supraveghere care este de 2 ani si este vorba de o obligatie stabilita de instanta, nu de o pedeapsa complementara.
Daca ati fost condamnat la inchisoare cu suspendare sub supraveghere, discutam de pedeapsa complementara.
Specificati exact despre ce anume este vorba.

Amanarea aplicarii pedepsei, dar in decizie este specificat ca si pedeapsa complementara pe 1 an si 6 luni,interzicerea dreptului de a conduce autovehicule

Daca este vorba de amanarea aplicarii pedepsei, dreptul de a conduce il aveti interzis in timpul termenului de supraveghere care este de 2 ani si este vorba de o obligatie stabilita de instanta, nu de o pedeapsa complementara.
Daca ati fost condamnat la inchisoare cu suspendare sub supraveghere, discutam de pedeapsa complementara.
Specificati exact despre ce anume este vorba.

Buna ziua, am avut o condamnare cu amanarea executarii pedepsei, iar ca pedeapsa complementara am avut interzis dreptul de a conduce vehicule. Intrebarea mea este, daca mai trebuie sa dau examen sau pe data de 25 luna asta cand expira perioada de 1,6 ani in care am avut dreptul de a conduce interzis, o sa pot sa ma duc sa imi iau permis? Intreb deoarece vrem sa plecam la mare la vreo 2 saptamani, nevasta mea nu conduce la drum lung, sau daca ma puteti indruma unde pot sa intreb acest aspect? Va multumesc anticipat!
Buna ziua, cae sunt pasii pentru recuperarea permisului? Am avut dreptul de a conduce interzis un an si 6 luni, in urma unei condamnari cu amanarea aplicarii pedepsei.
Buna ziua, am avut un credit la Hora Credit in valoare de 1500 de lei, m au executat cu suma de 7000 de lei. Am vreo sansa de castig daca contest?
Mulțumesc pentru răspunsuri!

gi-jane2 a scris:

Faceti rost de bani și achitati cardul de cumpărături și închideți