avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, am o intrebare referitoare la termenul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, am o intrebare referitoare la termenul de raspuns ...

Buna ziua, am o intrebare referitoare la termenul de raspuns al bancilor, daca exista asa ceva. Am facut la o banca o cerere pentru restructurarea unui card. Au trecut 2 saptamani si nu am absolut nici un raspuns de la banca. Intrebarea mea este daca au cumva un termen legal in care ar trebui sa imi ofere un raspuns?
Cel mai recent răspuns: alxx12344 , utilizator 14:22, 16 Ianuarie 2024
Buna ziua,

Legea pentru autoritati (publice) prevede 30 de zile; pentru entitati private nu am vazut nici o prevedere in acest sens. In general bancile mai trag de timp :(
nu exista un termen legal de raspuns.
Multumesc de raspuns, treaba este mai delicata, si cred ca o sa stau de vorba cu un avocat ce sanse am, vreau sa ii dau in judecata. Am cerut restructurarea pentru un card de cumparaturi, a fost pus pe plata integrala, desi i am implorat sa astepte maxim 10 zile si le fac rulajul, doar sa imi intre salariul. Acum incerc sa rezolv problema, deoarece tot ei mi au spus ca risc sa intru la plata integrala cu creditul pe care il am, ei spun ca orice suma intrata in cont, o sa fie blocata pana la achitarea cardului, asta au si facut, astfel nu imi achit creditul. Pe langa asta mi au tras 50% din salariu in luna decembrie, eu neavand alte popriri, nu am citit nicaieri ca intra si alte credite active in acest calcul, (am anumite compensatii in salariu de care nu trebuiau sa se atinga) mai ales ca ei mi au tras doar pentru cardul de cumparaturi. Nu prea stiu ce sa fac. M am gandit sa imi fac alt card intre timp la alta banca sa imi intre acolo salariul, pana rezolt litigiul cu ei, dar nu stiu daca as proceda ok...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
alxx12344, utilizator
Mi se pare foarte nedrept, nu am efectuat rulajul deoarece aveam o poprire pe cont, iar suma imi ramanea blocata daca ii depuneam, am avut o suma destul de mare pe card, din care ei si au tras luna de luna dobanzile...

alxx12344 a scris:

Multumesc de raspuns, treaba este mai delicata, si cred ca o sa stau de vorba cu un avocat ce sanse am, vreau sa ii dau in judecata. Am cerut restructurarea pentru un card de cumparaturi, a fost pus pe plata integrala, desi i am implorat sa astepte maxim 10 zile si le fac rulajul, doar sa imi intre salariul. Acum incerc sa rezolv problema, deoarece tot ei mi au spus ca risc sa intru la plata integrala cu creditul pe care il am, ei spun ca orice suma intrata in cont, o sa fie blocata pana la achitarea cardului, asta au si facut, astfel nu imi achit creditul. Pe langa asta mi au tras 50% din salariu in luna decembrie, eu neavand alte popriri, nu am citit nicaieri ca intra si alte credite active in acest calcul, (am anumite compensatii in salariu de care nu trebuiau sa se atinga) mai ales ca ei mi au tras doar pentru cardul de cumparaturi. Nu prea stiu ce sa fac. M am gandit sa imi fac alt card intre timp la alta banca sa imi intre acolo salariul, pana rezolt litigiul cu ei, dar nu stiu daca as proceda ok...

Faceti rost de bani și achitati cardul de cumpărături și închideți

Alte discuții în legătură

Nu mai pot să plătesc rata întreagă la bancă, iar cererea de restructurare credit mi-a fost respinsă. dacă achit lunar, dar parțial, mi se poate pune poprire pe salariu? Ady1923 Ady1923 Buna ziua am un credit de nevoi personale pe 5 ani achit o rata de 950 lei lunar de 1,5 ani insa numai imi pot permite sa platesc toata rata am facut cereri de ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac o contestatie costelstanescu costelstanescu BUNA ZIUA Ma numesc Stanescu Costel din Ploiesti Am facut un credit in 2007 de 4400,00 lei la Unicredit Tiriac Am platit jumate din credit, adica 2200,00 ... (vezi toată discuția)