avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum pot sa fac o contestatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum pot sa fac o contestatie

BUNA ZIUA
Ma numesc Stanescu Costel din Ploiesti
Am facut un credit in 2007 de 4400,00 lei la Unicredit Tiriac
Am platit jumate din credit, adica 2200,00 lei dar intretimp mi-am pierdut slujba si nu am mai putut achita diferenta de credit. Am fost la data respectiva sa spun ca nu am cu ce plati dupa ce am fost SOMAT,dar banca nu a vrut sa inteleaga si mi-a zis sa achit integral toata suma, astfel dosarul va fi trimis in instanta.. Banca mi-a cesionat creditul unei firme de recuperare cu suma de 4400,00 lei la care se adauga dobanzi la restanta si penalizari la dobanda, care in final a ajuns la suma de 8121,,80 lei. Ce am constatat este ca Banca NU MI-A LUAT IN CONSIDERARE SI TOTODATA NU MI-A SCAZUT SUMELE CE LE-AM ACHITAT ULTERIOR CONFORM CHITANTELOR CE LE DETIN, CA SI CUM NU AS FI PLATIT NIMIC . Am facut demersuri scris atat la banca cat si la executor in urma careia am primit raspunsuri . In luna Octombrie am constat ca mi-a fost blocat cardul si mi-a fost oprita prima suma de 1/3 asa cum este informat in dispozitia de poprire trimisa bancii.
Am facut o sesizare la executor unde am cerut copii dupa urmatoarele acte:
- dupa titlu executor ( care este contractul de credit ) ;
- dupa somatie ;
- dupa dispozitia de poprire conturi ;
- dupa dispozitia de poprire salariu ;
- dupa incuviintare executare ;
Mentionez, lucrez la Carrefour si salariul il iau pe card, iar acesta este blocat de executor prin dispozitia de poprire.
CE DORESC :
- Vreau sa fac o contestatie deoarece nu sunt de acoprd sa platesc suma de 8121,80 lei, avand in vedere ca am achitat jumate din credit asa cum am mentionat mai sus, dar calculul penalizarii si dobanda la penalizare este la suma creditoare, adica la 4400,00 lei si nu la suma diferenta care a ramas,adica 2200,00 lei.
Din documentele de mai sus pe care le-am solicitat de la executor, la care POT FACE CONTESTATIE, sau alt document la care pot face contestatie la judecatorie pana la solutionarea cauzei.
- Ce articol din Codul de Procedura civila ma incadrez cu problema mea ptr. a putea face contestatie sau sigura cale este sa dau in judecata banca si sa formulez cererea de chemare in judecata.
Cu speranta ca mesajul meu a fost inteles, ROG respectuos sa-mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de email : costel_miruna_2004@yahoo.com sau pe acest site ptr a incepe formalitatile de contestatie sau, dupa caz.

Va multumesc ptr. intelegere.

Cu respect

azi 03.11.2014
In termen de 15 zile de la poprire trebuie sa formulati contestatie la excecutare unde veti ataca si titlul executoriu. Mergeti la un avocat urgent cu actele pe care le aveti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum popriri zahariadaniela93@yahoo.com zahariadaniela93@yahoo.com Buna seara, 1. Am rata la banca in valoarea de 450 lei si o poprire pe care am contestato. As dori sa stiu cat imi poate popri angajatorul avand un salariu de ... (vezi toată discuția)
Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire cont maghici2017 maghici2017 Buna, Am un credit din 2007 cu rate pe zece ani, vandut de banca unei firme de recuperari in decembrie 2009. Am observat luna trecuta pe siteul ... (vezi toată discuția)