Buna seara,
1. Am rata la banca in valoarea de 450 lei si o poprire pe care am contestato. As dori sa stiu cat imi poate popri angajatorul avand un salariu de 1400 lei.
2. Mai am un card Optimo de credit de la Credit EuropeBank si in data de 04.10.2017 am depus suma 300 lei pe care banca sustine ca trebuie sa-i tina blocati pentru poprire. Este corect fiind vorba de un card de credit eu platind rata si din discutiile purtate cu banca orice suma as depune nu ar intra in contul cardului de credit. Intre timp primind somatie pentru plata sumei pe care eu am platito in avans.
Va multumesc anticipat pentru intelegere
Conform cu dispozitiile art 729 cod procedura civila Limitele urmăririi veniturilor bănești se stipuleaza ca salariile și alte venituri periodice pot fi urmărite până la o treime din venitul lunar net. Acum, din povestirea dvs, nu se intelege clar cine face poprirea, respectiv angajatorul, banca sau ambii si din dispozitia cui, adica a unui singur executor sau a multor executori. Daca salariul vi se vireaza pe card si daca este vorba despre o singura poprire, atunci limita retinerii nu poate depasi o treime din venitul lunar asa cum am spus.
Proprire dubla.
Adrian Danut
Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul ... (vezi toată discuția)