avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retineri din salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Retineri din salariu

Buna ziua,

Am salariati carora, in urma unor sentinte judecatoresti, le-au venit retineri pe salariul net.
exemplu :
Salariat care are doua retineri ; aceste retineri reprezinta rate la diferite banci neachitate la timp .
Intrebarea mea este :
Cat la suta le pot opri din salariul net ?
33% pentru amandoua ?
50% pentru amandoua?

Observatie - nu este vorba de pensie de intretinere , sunt numai contracte cu banci, venite ca titlu executoriu.
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:59, 2 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 729: Limitele urmaririi veniturilor banesti:.....
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
...
(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

Acea treime/jumatate o veti imparti la 2 datorii..
De exemplu daca o treime din salariu inseamna 1000 lei atunci aceasta suma se va duce jumatate intr-o parte si jumatate in cealalta parte.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
luminita29, utilizator
Multumesc,
dar daca are o retinere 1.000 lei si pe alta 15.000 lei , tot la jumatate se impart cei 33% retinuti din salariul net ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atenție, la 2 popriri se reține 50% din salariul net, care se împart la 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Bambilci28 Bambilci28 Buna ziua.Am și eu o întrebare în legătură cu popririle salariale.In momentul de fata am 2 popriri salariale fiecare având 1/3 din venitul net realizat ... (vezi toată discuția)
Cat se poate popri din pensie? cretu49 cretu49 Un pensionar in anul 2016 are o pensie de 506 lei si retineri de 94 de lei. Din data de 1 Mai salariul minim va fi de 1250 lei. Cati bani va lua pensionarul ... (vezi toată discuția)