avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua.Am și eu o întrebare în legătură cu popririle salariale.In momentul de fata am 2 popriri salariale fiecare având 1/3 din venitul net realizat prin hotărâre judecătorească.Una din ele este de anul trecut din luna august iar a doua este din iulie a acestui an.Angajatorul m-am informat că îmi va opri din luna aceasta jumătate din salariu și nu 1/3 așa cum este in deciziile bej.Este posibil că angajatorul sa îmi oprească 1/2 din salariu sau trebuie doar 1/3 acesta fiind distribuit către ambele executări?
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 13:33, 8 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca aveti mai multe executari silite, vi se va popri 1/2 din veniturile obtinute, urmand ca distribuirea sa se faca ulterior.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de procedura civila spune:
Art. 729: Limitele urmaririi veniturilor banesti
(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:

a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;

b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

Deci poate retine jumatate din salariu
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
luminita29, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mihadoro07 mihadoro07 Am un salariat caruia i se retine deja 1/3 din salariu pentru o executare silita, in decembrie a mai venit o executare si acum in ianuarie inca una. Daca deja ... (vezi toată discuția)
Doua popriri pe salariu de la doi creditori diferiti. ce se intampla cu cea de-a treia executare? geid geid Buna ziua. Supun atenției următorul caz. Am in prezent doua popriri pe salariu, in total de 50% din salariu, de la doi creditori diferiți. Ce se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)