avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Activitate SOULS

Activitate SOULS

Răspuns la discuția Rate credit
Azi am fost sunat de cei de la Alior bank pentru a îmi propune o ofertă pentru un credit de economii în niciun caz ca să îmi răspundă la solicitarea mea de restructurare a creditului, depusă aproximativ acum o lună în urmă. Cei de la Alior bank ori sunt nesimțiți și nu își respectă clienții ori fac pe proștii ca să treacă cele 90 de zile. Interlocutoarea mea de astăzi a zis că mai face o solicitare către departamentul care se ocupă de restructurarea creditului ca să mă sune dar bineînțeles că nu am fost sunat.
Azi am mai întrebat de ce m-au sunat cei de la KRUK și dacă creditul meu a fost pasat la ei, deoarece nu am nici o notificare în privința asta, dar bineînțeles că mi s-a răspuns că nu știe nimic deoarece ea este din alt departament. Deci e mai rău ca în triunghiul Bermudelor la Alior bank.
Răspuns la discuția Rate credit
Legal în cât timp poate apela banca la o firmă de recuperare creanțe (KRUK) ?
gi-jane2 a scris:

pai de ce v-au sunat ?
la banca mai insistati in scris.

Răspuns la discuția Rate credit
Cei de la KRUK m-au sunat să îmi zică că au în gestiunea lor creditul meu și că am o întârziere de plată de 8 zile a ultimei rate de aproximativ 600 ron deoarece după cum am menționat anterior ultima rată cea din februarie e plătită parțial deoarece nu îmi mai permit achitarea acesteia integral. Cei de la KRUK au zis că o să ia legătura cu cei de la Alior și că mă vor contacta ei. La bancă am insistat și în scris și telefonic (aproximativ 3 e-mailu-uri + 3 apeluri), de fiecare dată am primit același răspuns: " Solicitarea dumneavoastră + documentele doveditoare au fost trimise către departamentul de specialitate și se întârzie răspunsul deoarece sunt foarte multe solicitări ca și a dumneavoastră"

gi-jane2 a scris:

pai de ce v-au sunat ?
la banca mai insistati in scris.

Răspuns la discuția Rate credit
Cu cei de la KRUK am vorbit exact ce am vorbit și aici, iar la bancă nu am cum să ajung deoarece (din ce știu eu) cei de la Alior nu au sediul în țară ci undeva prin Varșovia.

gi-jane2 a scris:

ce pot face e sa va puna poprire pe salariu, vi se va retine 1/3.
Mai mergeti la banca si vedeti care e situatia.
Ce ati vb cu cei de la kruk ?

Discuție Rate credit
Bună ziua ! Am un credit în desfășurare cu o vechime de aproximativ 7 luni și nu îmi mai permit să achit ratele respective (aproximativ
1000 ron) acum o lună în urmă am depus solicitare către bancă pentru restructurarea acestuia (prelungire pe încă 2 ani și micșorarea ratelor >> undeva la 500 ron <<), pe motiv că mi s-a mai diminuat salariul pe fondul pandemiei de covid 19. De atunci nu am primit niciun răspuns în clar din partea băncii (doar că solicitarea mea a fost trimisă mai departe către departamentul de specialitate și că sunt foarte multe solicitări de genul și durează ceva timp până primesc un răspuns. Menționez că ultima rată (cea din februarie) e plătită parțial, iar ieri am fost sunat de către cei de KRUK pentru a se interesa de situația mea. Menționez că NU sunt proprietar asupra nici unui bun, stau în chirie și salariul meu este undeva la 2000 ron. În situația mea se poate evita procedura de executare silită, mi se poate bloca contul de salariu, ce alternative aș avea deoarece nu aș dori să ajung prin tribunal? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Acum 2 luni în urmă am făcut o sesizare la poliție cu privire asupra unor bunuri uitate într-o cușetă la intrarea într-un supermarchet care nu au mai putut fi recuperate (mai exact au fost uitate duminică în jurul orei 18:00 și am încercat să le recuperez a doua zi în jurul orei 09:00). Precizez că nu am încuiat cușeta în care mi-am lăsat bunurile personale deoarece acele cușete se pot închide doar dacă este introdusă o monedă de 50 bani. Mai precizez că la intrarea în supermarket există întotdeauna un agent de pază și că cușetele sunt supravegheate video. Mentionez că am întrebat personlul supermarketului și agentul de pază de la intrare dacă au găsit ceva și dacă pot să văd înregistrarea video de când am intrat și până am ieșit din supermarket (aceștia dându-mi un răspuns negativ). Precizez că am fost și am făcut o sesizare la poliție cu privire la cele de mai sus și am primit zilele trecute prin poștă următorul răspuns: "Referitor la sesizarea dumneavoastră adresată acestei secții de poliție și înregistrată sub nr. .../2017, vă facem cunoscut următoarele: Aspectele semnalate fac obiectul infracțiunii de "însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor" faptă prevăzută și pedepsită de articolul 243 alin. 1 din Codul penal, plângerea dvs. fiind înregistrată în evidența dosarelor penale din cadrul secție de poliție sub nr.../2017, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului ... cu propunere legală." Deoarece nu îmi permit un avocat și nu am probe sau alți martori cum ar trebui să procedez în continuare ?