avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare poliție
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare poliție

Acum 2 luni în urmă am făcut o sesizare la poliție cu privire asupra unor bunuri uitate într-o cușetă la intrarea într-un supermarchet care nu au mai putut fi recuperate (mai exact au fost uitate duminică în jurul orei 18:00 și am încercat să le recuperez a doua zi în jurul orei 09:00). Precizez că nu am încuiat cușeta în care mi-am lăsat bunurile personale deoarece acele cușete se pot închide doar dacă este introdusă o monedă de 50 bani. Mai precizez că la intrarea în supermarket există întotdeauna un agent de pază și că cușetele sunt supravegheate video. Mentionez că am întrebat personlul supermarketului și agentul de pază de la intrare dacă au găsit ceva și dacă pot să văd înregistrarea video de când am intrat și până am ieșit din supermarket (aceștia dându-mi un răspuns negativ). Precizez că am fost și am făcut o sesizare la poliție cu privire la cele de mai sus și am primit zilele trecute prin poștă următorul răspuns: "Referitor la sesizarea dumneavoastră adresată acestei secții de poliție și înregistrată sub nr. .../2017, vă facem cunoscut următoarele: Aspectele semnalate fac obiectul infracțiunii de "însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor" faptă prevăzută și pedepsită de articolul 243 alin. 1 din Codul penal, plângerea dvs. fiind înregistrată în evidența dosarelor penale din cadrul secție de poliție sub nr.../2017, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului ... cu propunere legală." Deoarece nu îmi permit un avocat și nu am probe sau alți martori cum ar trebui să procedez în continuare ?
Daca a fost constituit dosar de cercetare,veti fi citat de catre politie in vederea audierii
Staruiti pentru verificarea inregistrarii video
Solicitati ca proba inregistrarea video si indicati ca martor pe agentul de paza din ziua respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere civila delictuala Florina RAMBA Florina RAMBA Buna ziua, In speta - Un consumator, de buna credinta, isi depoziteaza la intrarea intr-un supermarket geanta de serviciu la cuseta prevazuta cu cheie. ... (vezi toată discuția)
In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost retinut pe strada ... yolkioo yolkioo In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost retinut pe strada de mai multi agenti ai Politiei din care unul s-a prezentat ca D. C. care fara a-mi prezenta ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in urma unui filmulet neclar Muscalu J Muscalu J Buna ziua, am nevoie de ajutor. In data de 20.02.2023, in jurul orei 12:00, s-au prezentat 3 masini de politie la mine la poarta, intrebandu-ma ce facusem in ... (vezi toată discuția)