Multumesc pentru raspuns. Vandut mai exact dar trecuta o suma minima.
Ok sa inteleg ca nu ar trebui sa semnez la momentul receptiei daca nu este clar stipulat in contractul de vanzare cumparare ( sau ceva act aditional), calea de access si drept de servitute pe parcela respectiva in conditiile in care este singurul loc pe unde as avea access la proprietate.
Faptul ca achizitionez pin programul Prima Casa, as fi oarecum "protejat" de catre cei de la banca? Stiu ca banca sau evaluatorul analizeaza foarte bine inainte sa imi dea banii si ma gandesc ca nu mi-ar acorda creditul daca nu ar fi rezolvata partea cu calea de access, este adevarat?
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca nu nu depasesc ca nu declar la notar, dar are insemnatate juridica? Il obliga pe dezvoltator sa se tine de promisiune? Asta caut sa clarific mai exact.
Multumesc pentru raspunsul rapid. Inteleg ca asta ar fi cel mai bine insa nu putem face la notar pentru ca am depasi conditiile legii de achiztie a casei cu TVA 5% (max 120mp utili casa si max 250mp teren cu tot cu amprenta casei).
Eram curios daca doar un contract de genul asta si nu unul in forma autentica, l-ar obliga pe dezvoltator sa se tina de promisiunea ca peste cativa ani (2-3) imi va vinde/ceda terenul pe numele meu?
Sunt in proces de achizitionare a unei case tip duplex cu suprafata de 110mp utili si teren 250mp pentru a se incadra in conditiile de tva 5% prin prima casa. Problema este ca drumul spre proprietate este drum inchis si se opreste fix inainte de deschiderea terenului meu la drum(care defapt este o parcela mica pe numele dezvoltatorului) dupa care este inchis cu gard cu funcatie ce vine in prelungirea gardului meu.
Nelamuriri:
1. Deszoltatorul mi-a promis ca acea bucata din fata casei mele o cedeaza mie insa nu in acte pentru a nu depasi conditia de achizitie cu TVA 5%. Insa nu as vrea sa merg pe incredere, ce as putea sa fac in momentul semnarii definitive de vanzare cumparare a casei ca el imi va da drept de access pe parcela lui?
2. Drumul pana la parcela din fata casei este de 11m latime. Dezvoltatorul promite sa imi lase 5.5m latime din drum pana in capatul propietatii care vine in fata casei mele. Se poate stipula asta la notar cumva la data achizitiei fara se incalce legea de 5% si a nu intra la tva de 19% dezvoltatorul?
As dori sa stiu daca un contract de promisiune de vanzare-cumparare and unui teren nedeclarat la notar, doar scris de mana si semnat de ambele parti in doua exemplare, are valoare juridica. Practic acea parte de teren constituie in proportie de 70% calea de access catre proprietatea mea. As dori ca in acest contract sa mentionam suprafata terenului si sa stabilim ca in decurs de 2 ani, acesta contract va fi declarat si legalizat la notar. Vreau sa stiu daca are valoare juridica, deoarere vreau sa ma asigur ca vanzatorul se va tine de promisiune si imi va vinde mie si nu altei persoane care se invecineaza cu terenul in cauza.