avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate interista

Activitate interista

Mulțumesc!
Bună ziua!

Firma la care lucrez are în continuare template-ul de CIM cu referire la Legea 677/2001, care a fost abrogată de GDPR respectiv 190/2018. Clar este necesară actualizarea template-ului de CIM, dar pt cele deja semnate, este necesar un act adițional prin care să se menționeze înlocuirea legislației abrogate cu cea existentă?

Clauzele acelea sunt nule dacă fac referire la o lege abrogată?
Face 11 anul acesta.
Bună ziua!
Soțul meu are un copil de 11 ani cu fosta soție. Fosta lui soție este, de asemenea căsătorită, iar copilul locuiește cu ea și cu actualul soț.

Fosta soție a soțului meu nu l-a mai lăsat să-și vadă copilul de 2 ani, motivând că nu vrea fata (în condițiile în care acum 2 ani copilul a fugit de acasă și a vrut să vină la noi).

Acum fosta soție îl presează pe soțul meu să semneze că este de acord ca actualul ei soț să o înfieze pe fată. Aoțul meu nu este de acord cu așa ceva, nu vrea să piardă drepturile asupra copilului și nici ca fata să piardă drepturile la moștenire și altele care decurg din relația de rudenie. Menționez că pensia alimentară este virată la timp și nu au existat situații de abuz asupra copilului.

Întrebarea este dacă ea îl poate obliga în vreun fel pe soțul meu să accepte adopția sau poate apela la judecător?

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Răspuns la discuția Succesiune bunuri imobile
E necesară ieșirea din indiviziune dacă vrea să vândă cota lui, în cazul în care „doamna” îl convinge să vândă? (El nu vrea, dar ea insistă.)

Ieșirea din indiviziune, înțeleg, nu se poate face fără acordul nostru decât eventual pe care judecătorească, metodă la care sperăm noi să nu recurgă, deoarece ar strica relațiile de familie...

Mulțumesc!
Bună ziua,

Am următoarea situație. Mama mea a decedat în 2009. La momentul respectiv, s-au făcut toate demersurile legate de succesiune la notar, iar moștenitori suntem eu, fratele meu și tata. Avem un apartament și o casă de vacanță, ambele pe numele părinților, din care avem și noi, copiii, o cotă parte.

Între timp, tata s-a recăsătorit. Întrebarea mea este, noua soție a tatălui meu are vreun drept asupra acestor bunuri? Ele au fost achiziționate/construite de tata și mama, în timpul căsătoriei lor.

În cazul în care dorește să vândă (s-a pus problema vânzării casei de vacanță), poate să facă acest lucru fără acordul meu și al fratelui meu? Noi nu ne dorim acest lucru, deoarece e munca de o viață a mamei.

În cazul în care tata decedează înaintea ei (doamne ferește!), ea are vreun drept de succesiune la aceste bunuri?

Mulțumesc!
Bună ziua,

A următoarea speță. Firmă intrată în insolvență în data de 27.03.2017. Salariile de după intrarea în insolvență (aprilie, mai etc) nu au fost plătite decât parțial, undeva la 20% din suma totală datorată până la 1 august. Din ce știm noi, conform legii, datoriile născute după intrarea în insolvență trebuie plătite conform actelor din care rezultă, deci salariile datorate după 27.03 ar fi trebuit plătite integral. Firma ne tot amână de la o lună la alta.

Am înțeles că nu putem deschide acțiune împotriva firmei, pentru că se suspendă până la rezolvarea insolvenței, dar e ceva ce putem face, eventual împotriva administratorului judiciar? Nici fondul de garantare nu îl putem accesa, deoarece nu s-a ridicat dreptul de administrare al firmei.

Mulțumesc!