avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adopție copil de către soțul mamei, dacă tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adopție copil de către soțul mamei, dacă tatăl natural nu dorește

Bună ziua!
Soțul meu are un copil de 11 ani cu fosta soție. Fosta lui soție este, de asemenea căsătorită, iar copilul locuiește cu ea și cu actualul soț.

Fosta soție a soțului meu nu l-a mai lăsat să-și vadă copilul de 2 ani, motivând că nu vrea fata (în condițiile în care acum 2 ani copilul a fugit de acasă și a vrut să vină la noi).

Acum fosta soție îl presează pe soțul meu să semneze că este de acord ca actualul ei soț să o înfieze pe fată. Aoțul meu nu este de acord cu așa ceva, nu vrea să piardă drepturile asupra copilului și nici ca fata să piardă drepturile la moștenire și altele care decurg din relația de rudenie. Menționez că pensia alimentară este virată la timp și nu au existat situații de abuz asupra copilului.

Întrebarea este dacă ea îl poate obliga în vreun fel pe soțul meu să accepte adopția sau poate apela la judecător?

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:45, 4 Februarie 2022
Are dreptul să apeleze la instanța de judecata, dar asta nu înseamna ca va avea câștig de cauză. Câți ani are fata`?
Face 11 anul acesta.
Dupa cum descrieti situatia , instanta nu va incuviinta afoptia fara ca tatal sa fie de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu cum pot schimba numele copilului,dupa divort. dilaira dilaira mentionez ca am divortat acum 9 ani,nu mi s-a platit pensie alimentara,copilul este in custodia mea,are 11 ani si actualul sot vrea sa-i dea numele lui.daca ma ... (vezi toată discuția)
Infiere copil gina5770 gina5770 Buna ziua! Am un copil din prima casatorie(acum are 20 de ani). Cu tatal biologic, copilul nu a avut nici un fel de relatie,nu i-a platit nici macar pensie ... (vezi toată discuția)
Infiere karla35 karla35 In urma divortului de acum 3 ani , mi-a fost incredintat fiul meu , acum in varsta de 13 ani.. De el are grija prietenul meu (cu care am o relatie de 2 ani si ... (vezi toată discuția)