avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos Constantin

Activitate Dragos Constantin

patrascu razvan a scris:

Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestuia.
Mergeti la executor si solicitati copierea integrala a dosarului executional dupa care, verificati perioada pentru care s-a incheiat contractul si care a fost termenul de scadenta a ultimei rate. Trebuie verificat daca nu cumva a fost declarat scadent anticipat si daca exista cauze de intrerupere a cursului prescriptiei.
Daca nu va descurcati, mergeti cu dosarul la un avocat pentru consultanta.

Multumesc pentru raspuns. Cel mai probabil nu ma incadrez in termenul de 3 ani. In acest caz urmatoarea varianta ar fi contestarea calitatii de titlu executoriu al contractului de cesiune?
Buna ziua.

Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat dosarul meu de credit catre kredyt inkaso, dupa care mai jos scrie ca acelasi kredyt inkaso a cesionat in favoarea agio plus creanta pe care o avea impotriva mea dobandita prin contractul de cesiune creante incheiat cu brd. Am vreo sansa daca fac contestatie?

Multumesc,

Dragos Constantin
Buna ziua. Am sa expun o întreaga problema si pe cat posibil v-aș ruga sa ma ajutați la modul general, sau pe "bucăți". In 2012 am contractat un card de credit pe care nu l-am achitat definitiv din cauza pierderii locului de munca. După ceva timp (urmează sa aflu de la banca după cat timp) banca a cesionat creanța. Cel mai probabil ea a fost transmisă intre cel puțin doi recuperatori. Prima întrebare este daca contractul de cesiune are sau nu valoare de titlu executoriu? Am văzut ca părerile sunt împărțite. In afara de asta, BEJ-ul mi-a acordat in somație o zi sa efectuez plata, dar un aceeași zi in care a datat somația a trimis si către angajator su către banca decizia de executare silita. Cat de legal sau nu este acest fapt? In încheiere vreau sa va mai întreb daca este legal faptul ca pe lângă executarea silita la locul de munca cu1/3 din salariul brut, am si contul bancar blocat cu o balanta pe minus. Practic eu nu mai am in momentul de fata nici macar un leu si as vrea ca acest executor sa fie tras cumva la răspundere pentru faptul ca eu nu îmi mai pot achiziționa nici macar o pâine... :)

Va mulțumesc anticipat!