avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cesiunea de contract de credit este acelasi lucru cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

cesiunea de contract de credit este acelasi lucru cu cesiunea de creanta?

Buna ziua.

Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat dosarul meu de credit catre kredyt inkaso, dupa care mai jos scrie ca acelasi kredyt inkaso a cesionat in favoarea agio plus creanta pe care o avea impotriva mea dobandita prin contractul de cesiune creante incheiat cu brd. Am vreo sansa daca fac contestatie?

Multumesc,

Dragos Constantin
Cel mai recent răspuns: Dragos Constantin , utilizator 14:36, 16 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula contestatie la executarea popriu zisa(15 zile de cand ati luat cunostinta de executare) sau,contestatie la titlu[art.712(2)NCPC].
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestuia.
Mergeti la executor si solicitati copierea integrala a dosarului executional dupa care, verificati perioada pentru care s-a incheiat contractul si care a fost termenul de scadenta a ultimei rate. Trebuie verificat daca nu cumva a fost declarat scadent anticipat si daca exista cauze de intrerupere a cursului prescriptiei.
Daca nu va descurcati, mergeti cu dosarul la un avocat pentru consultanta.

Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
patrascu razvan a scris:

Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestuia.
Mergeti la executor si solicitati copierea integrala a dosarului executional dupa care, verificati perioada pentru care s-a incheiat contractul si care a fost termenul de scadenta a ultimei rate. Trebuie verificat daca nu cumva a fost declarat scadent anticipat si daca exista cauze de intrerupere a cursului prescriptiei.
Daca nu va descurcati, mergeti cu dosarul la un avocat pentru consultanta.

Multumesc pentru raspuns. Cel mai probabil nu ma incadrez in termenul de 3 ani. In acest caz urmatoarea varianta ar fi contestarea calitatii de titlu executoriu al contractului de cesiune?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debite restante preluate de recuperatori Florentinachivulet Florentinachivulet către Redactie Buna ziua, Incep pentru a va multumi pentru ajutorul acordat. Problema mea suna cam asa: In 2014 am ... (vezi toată discuția)
Declarare nula executare silita nechinate nechinate Buna ziua Am o sentinta definitiva de executare silita din data de 20/05/2016 ceruta de firma de recuperari creante AGIO Wierzytelnosci Plus Niestandaryzowany ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnatura contract, prescriptie - pot castiga in instanta? olaru.andrei olaru.andrei Buna ziua, Am primit o \"comunicare adresa\", pentru un dosar cu stadiul procesual \"Fond\" in care sunt anuntat ca, in calitate de parat sunt dat in ... (vezi toată discuția)