avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debite restante preluate de recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debite restante preluate de recuperatori




către Redactie













Buna ziua,

Incep pentru a va multumi pentru ajutorul acordat. Problema mea suna cam asa: In 2014 am ramas restanta la brd pentru cateva luni, brd a cesionat contractul meu catre Kredyt Incaso, pana aici toate bune, acum vreau sa mi achit datoria si i-am rugat pe cei de la kredyt incaso sa-mi trimita pe e-mail sau prin posta datoria mea catre ei, numai ca dumnealor imi trimite numai Notificarea cesiunii cu suma pe care o aveam de plata catre brd, nu cu suma pe care dumnealor o solicita, adica: datorile brd + penalizari inkaso mai exact cu 1500 lei mai mult. Imi spun doar prin tel suma si se mai si enerveaza si imi amintesc ca datoria este de un an jumate la ei, dar eu nu am contestat nimic, vreau doar sa-mi transmita in scris datoria. Si mai este ceva ce nu am inteles .. brd a cesionat creanta catre inkaso, inkaso a cesionat catre Mod iar Mod il imputerniceste pe Inkaso sa recupereze creantele. Este normal? Nu trebuie sa-mi puna la dispozitie conditiile in care ei au preluat datoria, dobanzi pentru intarziere.. ceva ? de platit platesc dar vreau sa fie valoarea corecta sau mai rau Doamne Fereste! sa ma trezesc incontinuare datoare la ei.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Cerpaz Elena , Avocat 12:40, 28 Octombrie 2015
Vă puteți uita în contractul de credit, acolo aveți trecute dobânzile și penalitățile pentru întârziere.

Accesoriile curg până la momentul în care achitați tot. Faceți-le o adresă în care le solicitați să vă comunice suma la zi, o întemeiați pe art.42 OG 50/2010, ca să fie obligați să vă răspundă în 30 de zile.

salut ,cum a zis si domnul ile mai sus cititi ce scrie in contract:si acolo se spune modul de calcul al penalizarilor de intarziere ,cesionarul nu poate modifica contractul de credit
deci "penalizarile inkaso"daca nu sant prevazute prin contractul de credit nu platiti nimic
ei baga multe texte dastea pt ca multi nu isi cunosc drepturile.
punetile in vedere acesta problema si daca nu se potolesc actiune in judecata pt penalizari abuzive neprevazute in contract si sunati si la A.N.P.C si vb si cu dumnealor de acesta problema
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Buna ziua, va multumesc pentru ajutor. Le-am cerut sa-mi trimita pe e-mal exact cum au caculat dumnealor, datorita sfaturilor primte pe acest site aici si in privat am stiut cum sa abordez situatia. Am platit in plus doar 350 de lei penalizari pentru un an si sumatate de intarziere. Cica mi-au facut reducere?! pana sa schimb eu foaia erau obligatii de plata pentru nerespectarea contractului cu banca.

Cu stima
E bine sa aveti in vedere si faptul ca aproape toate contractele de credit contin clauze abuzive referitoare la comisioane (cel mai des de administrare dar si altele) si la modul de percepe/majorare a dobanzii. Acestea pot fi contestate in instanta.
(editat)Toate cele bune.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea de contract de credit este acelasi lucru cu cesiunea de creanta? Dragos Constantin Dragos Constantin Buna ziua. Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat [b]dosarul ... (vezi toată discuția)
Datorie banca chivudana chivudana Buna ziua., La inceputul anului 2012 am facut o refinantare cu o banca de un credit de nevoi personale de 25000lei. Pana in august 2013 am platit cand rata la ... (vezi toată discuția)
Proces kredyt inkaso RoxanaRRR RoxanaRRR In 2013 am incheiat cu Vodafone un contract pe care l-am onorat pana in 2016 cand nu am mai putut sa il onorez si am vrut sa reziliez contractul dar mi-au ... (vezi toată discuția)