avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita + poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita + poprire

Buna ziua. Am sa expun o întreaga problema si pe cat posibil v-aș ruga sa ma ajutați la modul general, sau pe "bucăți". In 2012 am contractat un card de credit pe care nu l-am achitat definitiv din cauza pierderii locului de munca. După ceva timp (urmează sa aflu de la banca după cat timp) banca a cesionat creanța. Cel mai probabil ea a fost transmisă intre cel puțin doi recuperatori. Prima întrebare este daca contractul de cesiune are sau nu valoare de titlu executoriu? Am văzut ca părerile sunt împărțite. In afara de asta, BEJ-ul mi-a acordat in somație o zi sa efectuez plata, dar un aceeași zi in care a datat somația a trimis si către angajator su către banca decizia de executare silita. Cat de legal sau nu este acest fapt? In încheiere vreau sa va mai întreb daca este legal faptul ca pe lângă executarea silita la locul de munca cu1/3 din salariul brut, am si contul bancar blocat cu o balanta pe minus. Practic eu nu mai am in momentul de fata nici macar un leu si as vrea ca acest executor sa fie tras cumva la răspundere pentru faptul ca eu nu îmi mai pot achiziționa nici macar o pâine... :)

Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:36, 12 August 2017
E legal ca executorul sa va faca poprire pe 1/3 din salariu si pe contul bancar. Banca e obligata sa va blocheze contul in eventualitatea in care acesta va fi creditat cu orice suma(mai putin cea din salariu) sa v-o poata popri 100%. Recomand sa faceti contestatie la executare in 15 zile de la data primirii somatiei de la executor, consultand un avocat, cu actele pe masa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

executare silita dupa 9 ani. leus leus Am avut un credit in 2003.august pe 36 luni scadent in aug,2006.L-am achitat in dec 2006, am avut unele 2 rate intirziate, ultima rata mi s-a retinu din ct de ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Proprire de salariu ank2010 ank2010 buna seara va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema.daca am un credit de nevoi personale si 2 carduri la banca X nu am mai achitat de vreo 2 ... (vezi toată discuția)