avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita dupa 9 ani.
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita dupa 9 ani.

Am avut un credit in 2003.august pe 36 luni scadent in aug,2006.L-am achitat in dec 2006, am avut unele 2 rate intirziate, ultima rata mi s-a retinu din ct de salriu ca aveam card la acea banca R.......en(nu stiu daca ii pot da numele).Am avut in continuare card de salriu pina in martie 2011.
Nu mi s-a comunicat nimic, nu am primit nimic acasa timp de 9 ani.
In datade 25 am primit de la o firma Next capital care imputeniceste EOS......prin executor ,, notificare de cesiun "" Am sunat la acel numar si imi prezenta numai ocupat/desfiintat.
Am incercat sa sun la respectivul executor dar nu am reusit sa vb ,mi s-a comunicat sec,,luati legatura cu cei care v-au trimis notificarea"" desi era prin BEJ care purta stampila cab sau.

Pe 30.09 ac primesc o instiintare de infiintarea popririi de la executorul respectiv ,pentru suma de 4015 lei din care credit,, restant???de 2878 lei(creditul a fost cu dobinda 2600),pentru contract de credit din 2003.Am fost la banca respectiva ,mi s-a spus ca nu mai am ct la ei din 2011,lucru pe care il stiam,si mi-a comunicat ca numai pt ultimii 5 ani imi poate da un extras,dar cum nu mai am cont nu imi poate da mai nimic.mai mult execuroul in cauza mi-a trimis si catre banci sa imi blocheze conturile,si toate venituile mele salariu,nu mi le pot ridica,

mirarea mea si intreb mele sunt:

1-- mai avea dreptul executorul sa ceara dupa 9 ani executarea silita?
2-- Nu trebuia ca poprierea sa fie validata de instanta?
3-- La dosar nu tebuie o imputernicire in acest sens si scopul cesiunii creditului?
4-- trebuia banca mama R....sen, sa imi aduca la cunostinta daca cesiona acest credit si motivul?
5---La contestatia la executare pot sa chem si pe executorul judecatoresc ,pt ca am un credit si daca imi blocheaza venitul nu il mai m pot plati .
6--este legal sa imi opreasca toate veniturile ?


Ce pot face ???

Cu multumiri


Cel mai recent răspuns: leus , utilizator 14:02, 1 Octombrie 2015
faceti contestatie la executare,vb cu un avocat ce acte trebuie si invocati ca executarea sa prescris,dar sa nu platiti nimic,altfel daca platiti se intrerupe prescriptia
Dreptul îl au, dar este prescris. problema este că dvs trebuie să invocați presctipția, dar asta este doar o formalitate. Musai în 15 zile de la primirea somației sau a înștiințării de poprire trebuie să faceți contestație la executare și să invocați prescripția dreptului lor de a vă executa silit.
eCEXUTORUL MI-A BLOCAT TOATE CARDURILE,cE POT FACE
Ați putea începe prin a citi ce vi s-a spus mai sus. În plus, trebuie să cereți suspendarea executării. Altceva nu aveți ce face.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)
Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)