1/3 din salariul net. Salariul il puteti incasa pe tot o data sau in rate de doua ori pe luna.
daca primiti avans si lichidare, va retine cate 1/3 din fiecare ban intrat, per total tot aia e.
Buna ziua.
Asi dori, daca se poate,sa imi comunicati daca nu ati fost in situatia in care banca sa va blocheze tot salariul si sa-l vireze executorului judecatoresc.Daca nu, va rog sa imi comunicati si mie numele bancii, deoarece majoritatea blocheaza toata suma din cont fara a distinge ca este provenita din salariu/ pensie, sens in care cuantumul popririi este reglementat de art.728 NCPC.
ATENTIE sa nu va treziti ca executorul solicita poprire si la angajator si tine si contul blocat situatie cand vi se va opera dubla retinere:1/3 la angajator si 1/3 din 2/3 la banca si astfel in loc de 33% vi se va retine pana la clarificare 56% din salar.Am intalnit ambele situatii:blocarea intregului salariu si virare la executor precum si dubla retinere.
Executorii judecatoresti profita de faptul ca o contestatie la executare nu suspenda cursul acesteia,pana la solutionarea contestatiei, decat prin plata unei cautiuni, in % din suma in litigiu(Art.718 NCPC)- cea care se executa, debitorul urmarit nu are posibilitati de plata si din acest motiv savarsesc tot felul de abuzuri.
Chiar daca se solicita deblocarea contului pentru diferenta ce nu poate fi urmarita, de regula, executorii nu ii dau curs sau tergiverseaza f. mult.
Din aceste motive, debitorul nu isi poate achita datoriile curente(chirii, facturi utilitati, etc.) fiind totodata lipsit de mijloacele de existenta.
La intrebarea dvs. achiesez la raspunsul dat de gi-jane2 pe care il consider corect.
Chiar si in situatia in care aveati credit la aceeasi banca, poprirea nu putea fi facuta decat prin executor judecatoresc si in acelasi cuantum-pana la 1/3 din venitul net, in cazul unei singura urmariri si max.1/2 indiferent de nr. acestora, cand sunt mai multe urmariri.
Buna ziua!
Societatea in care lucrez n-a fost informata
de aceasta executare silita cu poprire de 1/3 din venit
banii mi-au fost retinuti de Banca pe cardul de salariu
fara ca banca emitenta cardului de salariu sa aiba vreo legatura
Creditul meu a fost de 5800 ron la ifn din care am platit 23 de rate
(in rata inclusa atat dobanda cat si asigurarea + rata)
Oficiantul bancii mi-a dat numele executorului si a trebuit
sa dau de el pe internet pentru ca nu mi-au fost oferite alte date despre el
Am luat legatura cu acesta si-am constatat ca este din alta localitate (Braila)
si nu din localitatea din care sunt eu (Galati) Oare nu sunt executori si in Galati?
Ciudat este ca executorul mi-a comunicat ca am de platit suma de 6000 ron
nu mi-a spus nimic ce s-a intamplat cu ratele (23) achitate pana in acest moment
Nu am stiut iarasi nimic de aceasta executare silita pana nu m-am dus la bancomat
sa scot banii de pe cardul de salariu...societate comunicandu-mi ca nu a primit nimic
si ca mi-a virat toti banii la banca pe card
Executorul mi-a adus la cunostinta ca mi-a fost livrata
documentatia intr-un plic la domiciliu dar eu m-am mutat de la acel domiciliu acum 2 ani!
Ciudat mai este ca banii imi sunt retinuti pe card fara niciun fel de chitanta
si mai ciudat este ca aceste retineri sunt varsate intr-un cont bancar
ce nu are nicio legatura cu ifn !
Am un venit de 1100 ron net din care mi se retine 350 ron CAR pe statul de plata
restul se duce pe cardul de salariu iar din ce ajunge acolo abia atunci mi se retine 1/3
adica 33.33%
Pe forum discutam problema si nu persoana, asadar n-are nicio importanta de ce banca e vb sau ce alt creditor.
Ati schimbat buletinul pe noua adresa ?
Ar fi trebuit sa faceti contestatie la executare, nici acum nu e tarziu.
Ce aveti de contestat e suma si cuantumul popririi.
Trebuie sa vedeti din ce este compusa suma de 6000 lei. De regula , executorii prin somatia de plata comunica separat datoria la creditor de cheltuielile de executare (care se recupereaza primele si care trebuie consemnate in incheierea de executare emisa de executor).
Trebuie sa verificati apoi la executor cererea de executare depusa de creditor pentru a vedea ce pretentii au-ce suma de plata revendica-dupa care sa solicitati acestuia situatia financiara la zi pe care sa o comparati cu cea a dvs.
Din experienta va spun ca, creditorul [editat] nu va furniza astfel de date decat cu mare greutate.Puteti pentru inceput sa comparati suma invocata de creditor(prin cererea de executare) cu suma pe care o considerati dvs. ca trebuie sa o platiti.Daca nu se puncteaza, cel mai frecvent posibil,solicitati explicatiile la [editat].
Cand v-a sosit prima poprire nu ati verificat corectitudinea sumei de plata?Acesta este momentul maxim de cand puteati introduce contestatie la executare(art.714 NCPC), in termen de 15 zile(inteleg ca nu ati luat act de somatie sau incheierea instantei).Oricum, contestatia nu suspenda executarea decat daca se achita cautiune(art.718 NCPC).
Daca asa sta situatia de fapt si de drept nu mai puteti face contestatie, atat timp cat nu mai intervine alt act de executare intocmit de executor.
Ati gresit daca nu ati comunicat schimbarea domiciliului la creditor, cf.prev. contractuale.
Probabil nu ati facut inca modificarea nici la Evidenta Populatiei.
Executorul judecatoresc, conf.legii trebuie sa aiba BEJ pe raza de competenta a Curtii de Apel raportat la domiciliul debitorului. In cazul dvs.CA Galati ce are competenta in jud. Galati, Braila, Vrancea.
Executorii judecatoresti pentru a identifica toate sursele banesti ce pot fi urmarite, daca se apeleaza la executarea silita prin poprire, mai intai blocheaza toate conturile bancare simultan cu notificarea eventualilor angajatori. ATENTIE sa nu va trimta poprire si la angajator si sa va retina si banca.[editat]
Intocmiti-va situatia platilor pe care le-ti efectuat la editat(cf. chit. de plata si desfasuratorului de plati aferent ctr. credit)pe care sa o comparati cu cea solicitata.
Sumele retinute prin poprire rezulta din extrasele de cont ale Bancii.Contul bancar trebuie sa fie cel indicat de executor si apartine acestuia.Sunteti o persoana fericita pentru ca banca nu v-a blocat tot salariul pe care sa il vireze la executor si vi s-a retinut doar 1/3.
Oricum, la finalizarea rambursarii solicitati creditorului IFN SA sa va emita dovada de stingere a obligatiilor, renuntarea la orice alte pretentii si inchiderea contului de credit.
Sincer,ma indoiesc sa o primiti dar nu renuntati!
Puteti coresponda cu ei si prin email, in speranta ca vor fi de buna credinta.Pastrati toata corespondenta pentru eventualitatea actionarii acestora in instanta.
[ nu mai mentionati in mesaje numele societatilor implicate]