avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lamurire la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Lamurire la executare silita

Sunt un pic confuza si sper sa fiu lamurita un pic nmai bine,am hotarare judecatoreasca de executare silita cu poprire pe slar,pana aici ie bine,dar sunt si fericita mamica a unei minuni de fetita va rog sa ma lamuriti in acest caz care este procentajul sau cota de retinere din salar tinand cont de faptul ca am un copil in intretinere si cum se calculeaza la ce salar net sau brut se ia in calcul si faptul ca exista un copil?Precizez ca nu este un contract de credit imobiliar ci unul de nevoi personale?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaelaAna , utilizator 15:19, 27 Februarie 2013
Poprirea va fi de 1/3 din salariu. Daca vi se pare prea mult, puteti face contestatie la executare. Va conta daca intretineti singura copilul, cazul va fi analizat.
Nu sunt singura sunt casatorita dar chear daca am un copil atat se pune poprire ,pe ce salar net sau brut de exemplu la un salar de 1000 RON brut netul cam de 800 la care dintre aceste sume pune poprirea aceea include toate sporurile ce decurg din salar,sunt calculate si valoarea tichetelor de masa,va multumesc.
Poprirea se pune pe venitul net. Nu se va calcula valoare tichetelor de masa, ci doar sporurile
Va multumesc pentru raspuns,dar am omis sa specific ca am ajuns la o intelegere cu o banca si in momentul de fata am o rata de 220 de ron termen de un an(este vorba de doua banci Banca 1 cu care am ajuns la intelegere si Banca 2 care mi-au facut executare silita pe salar)executarea silita este din 2011 iar intelegferea cu rata am ajuns abia luna trecuta deci prima rata a fost achitata in acest caz ce se poate face ,tot o treime din salar se va retine pentru Banca2 chiar daca am o rata in plus sau cumulate cele doua trebuie sa fie de o treime din salar. Va multumesc si ma iertati pentru omisiunile facute anterior faptul ca nu am specificat a doua banca.

[editat de moderator- numele societatilor nu e important, asa ca nu-l mai mentionati, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Nu are nicio importanta pentru banca 2 (sau pentru judecator/executor) ca ati ajuns la o intelegere cu banca 1. Vi se va retine din poprire 1/3 din salariu si veti achita in continuare (daca vreti) catre banca 1 cei 220 lei. Daca nu veti achita vor institui si acestia poprire pe salariu si si se va retine 1/2 din salariu. Asa ca tot cam pe acolo ajungeti...

Alte discuții în legătură

Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu petre14 petre14 Buna ziua, Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale- cuantum poprire justme8 justme8 buna ziua, am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara girant pe 5 ani, din nefericire salariul mi-a fost micsorat , avand monentan unul brut ... (vezi toată discuția)