avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit de nevoi personale- cuantum poprire
Discuție deschisă în Executare silită

credit de nevoi personale- cuantum poprire

buna ziua,

am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara girant pe 5 ani, din nefericire salariul mi-a fost micsorat , avand monentan unul brut de 804 ron, fapt ce a determinat acumularea unor restante la acest credit.
intrebare: in cazul in care se ajunge la o executare silita, cat la % din salariu imi poate pune popriri banca, avand in vedere si faptul ca am un copil in intretinere?
Cel mai recent răspuns: justme8 , utilizator 19:31, 22 Martie 2013
Maxim 1/2 din salariu, cu toate datoriile cumulate.

Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
puteti fi mai explicit?
Mai explicit poate fi societatea la care lucrezi, iar cuantumul la care se calculeaza datoria nu este salariul brut, ci net.
Atentie, este diferenta intre brut si net.
Veti avea o poprire pe 1/3 din salariul net. Daca pt dvs suma va fi prea mare, puteti face contestatie la executare.
cunosc dif intre net si brut.am specificat doar valoarea salariului conf ctr. de munca

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentarã - rog rãspuns cât mai urgent ana123 ana123 Bună seara, Vă rog să lămuriţi cum se calculează pensie de întreţinere copil 20 % din salariu brut şi să precizaţi şi baza legală. Eu cred că ... (vezi toată discuția)
Pensie alim si executare ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dodorel62 dodorel62 1 Daca am de platit 500 ron pe luna pensie si o restanta de 1500 ron restanta care procentul maxim care mi se poate retine din salariu,iar daca are din ... (vezi toată discuția)