avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate AniRosu

Activitate AniRosu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru implicare! O sa tin cont de sfaturile dvs.Doamne ajuta!
Da, fetita are certificat de mostenitor pentru pensia pilon 2 si pentru creditul de la apartament, jumatatea mostenita de la tatal ei. Vreau o varianta legala daca exista sau ce consecinte ar fi daca eu as vira acesti bani din pilonul 2, 12000 Ron care sunt in contul bancar deschis pe numele minorei in contul de credit mostenit de ea. Multumesc mult pentru raspunsuri!
Buna seara!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Am o fetita minora in varsta de 2 ani si 5 luni care este mostenitoare in urma decesului tatalui ei a pilonului 2 de pensii, 12000 Ron.
Autoritatea tutelara mi.a cerut sa deschid un cont pe numele minorei si pilonul 2 sa fie virat in acest cont, dupa ce au fost virati banii a trebuit sa fac dovada la autoritatea tutelara. Mi s.a spus ca acesti bani raman blocati in cont pana fetita devine majora.Pot sa dispun de ei doar in caz de deces sau boala grava.
A mai mostenit si jumatate din creditul de la apartamentul in care locuim.
Eu si tatal ei urma sa ne casatorim si am cumparat apartamentul in co-proprietate, pentru ca sotul nu a avut asigurare de viata, fetita a mostenit partea lui de credit, eu avand partea mea de credit.
Nefiind casatoriti, in urma decesului, am facut succesiunea si am certificat de mostenitor pentru fetita.
Intrebarea este, ce se intampla daca banii de la pilonul 2 ii virez in contul de la creditul sotului si diminuez rata? Orice iesire din acest cont se raporteaza la autoritatea tutelara de catre banca? Sau se fac verificari periodice?
Este o suma mica si peste 16 ani nu o sa mai aiba valoare, nu vreau sa-i folosesc eu personal dar mi se pare normal sa pot sa.i folosesc la creditul fetitei, eu o intretin singura si platesc si ratele, m.ar ajuta oricat de putin sa diminuez rata si sa nu se devalorizeze acesti bani in timp.
Multumesc!
Răspuns la discuția litigiu apartament
Multumesc pentru raspuns!
Daca totusi ar aparea un litigiu pana se implinesc 3 ani (adica August 2018) , se poate indrepta asupra noastra ca si proprietari? putem pierde apartamentul? Ma gandesc ca totusi constructorul care a cumparat terenul si a construit blocul ar trebui sa raspunda in fata legii daca ar fi probleme. Dupa acesti 3 ani, daca se prescrie , mai pot aparea litigii?
Multumesc!
Buna ziua!
am urmatoarea problema. Am contractat un apartament. Terenul pe care a fost construit blocul a fost cumparat de la o firma de stat aflata in insolventa. In August 2018 s-ar implini 3 ani de la achizitie.( am inteles ca dupa 3 ani teoretic s-ar prescrie si nu ar mai fi probleme) Ce probleme de ordin juridic ar putea aparea astfel incat noi ca si proprietari sa avem probleme. Dupa acesti 3 ani mai pot aparea probleme? Statul se mai poate indrepta in vreun fel asupra noastra?
Am si eu o nelamurire. Aseara 11.08.2017 am aflat ca am un bon fiscal care ar putea fi castigator. Problema este ca nu am cum sa depun cerere de revendicare la Anaf pentru ca ultimele 4 zile din perioada de depunere sunt nelucratoare, ultima zi de depunere fiind Marti 15.08.2017. Nu mi se pare normal sa nu decaleze data depunerii avand in vedere ca ziua de Luni 14.08.2017 nu este zi nelucratoare la nivel national ( este zi nelucratoare doar in sistemul bugetar ) Credeti ca o sa decaleze data depunerii? Mai am vreo sansa?