Buna ziua!
am urmatoarea problema. Am contractat un apartament. Terenul pe care a fost construit blocul a fost cumparat de la o firma de stat aflata in insolventa. In August 2018 s-ar implini 3 ani de la achizitie.( am inteles ca dupa 3 ani teoretic s-ar prescrie si nu ar mai fi probleme) Ce probleme de ordin juridic ar putea aparea astfel incat noi ca si proprietari sa avem probleme. Dupa acesti 3 ani mai pot aparea probleme? Statul se mai poate indrepta in vreun fel asupra noastra?
Din moment ce contractul de vanzare-cumparare a fost in mod legal incheiat, cu respectarea formalitatilor impuse de lege, iar dreptul de proprietate a fost intabulat pe numele dvs., nu aveti motive de ingrijorare.
Chiar daca dreptul este intabulat, se poate actiona in justite in termenul general de prescriptie de 3 ani,intabularea nu creeaza un drept de proprietate,intabularea este doar ptr.publicitate.
Multumesc pentru raspuns!
Daca totusi ar aparea un litigiu pana se implinesc 3 ani (adica August 2018) , se poate indrepta asupra noastra ca si proprietari? putem pierde apartamentul? Ma gandesc ca totusi constructorul care a cumparat terenul si a construit blocul ar trebui sa raspunda in fata legii daca ar fi probleme. Dupa acesti 3 ani, daca se prescrie , mai pot aparea litigii?
Multumesc!
Cf-teren de sub bloc
rezso
Doresc sa cumpar un apartament (nr 20) construit in anii 70.
In CF referitor la apartament , in apar proprietarii si modul de dobandire.
In CF referitor la ... (vezi toată discuția)