avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... CF-teren de sub bloc
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

CF-teren de sub bloc

Doresc sa cumpar un apartament (nr 20) construit in anii 70.
In CF referitor la apartament , in apar proprietarii si modul de dobandire.
In CF referitor la terenul de sub bloc :
- in Partea I apare suprafata terenului
- In Partea II apare ca proprietea Statul roman cu cota 1/1.
- In Partea III apar patru din proprietarii de apartamente din bloc (nr 5,7,8,14 din 20 de apartamente) cu intabulare,drept de folosinta cu cota parte a fiecaruia corespunzator suprafetei apartamentelor lor.
intre acestia nu apar proprietarii apartamentului pe care il cumpar.
Fiind prima data cand am de a face cu CF, nu inteleg exact care este situatia cu cota de teren aferent apartamentului nr 20. (si nici cu restul)
Va ror sa ma lamuriti.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rezso , utilizator 21:10, 13 August 2012
Daca statutul terenului nu este privat,atunci acesta apartine statului
Nu ati precizat concret daca intabularea dreptului de proprietate asupra apartamentelor a fost realizata in cadrul asociatiei de proprietari sau individual de catre fiecare proprietar
Intabularea dreptului de proprietate asupra apartamentelor a fost realizata individual de catre fiecare proprietar

intre acestia nu apar proprietarii apartamentului pe care il cumpar.

Daca apartamentul nu este notat la OCPI,pe cale de consecinta proprietarul acestuia nu a inteles sa isi notifice dreptul de proprietate la OCPI
Terenul de sub bloc este dat in folosinta proprietariilor imobilului, si are ca scop calcularea sumei ce va fi platita de fiecare proprietar in cazul unor reparatii la instalatiile subterane.
@Quartila

Calcularea sumei in cazul reparatiei la instalatiile interioare,nu are tangenta cu terenul de sub bloc.
C/v lucrare de reparatii in cadrul condominiilor se realizeaza in raport de cota parte indiviza precizata in actul de proprietate si nu de terenul de sub bloc
C/v reparatii la instalatiile subterane ale condominiilor este reprezentata pe de o parte de piesele la instalatia subterana si pe de alta parte de manopera aferenta,nefiind conditionata de terenul de sub bloc

Alte discuții în legătură

Drept de folosință versus proprietate Într-un bloc cu 10 etaje ... Viopogy Viopogy Drept de folosință versus proprietate Într-un bloc cu 10 etaje și magazine la parter, apare următoarea situație: Apartamentele sunt proprietate , ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)
Teren cu drept de folosinta darkynok darkynok Acum 6 ani am achizitionat 2 apartamente intr-un bloc nou (constructie 2010). Acestea au fost achizitionate prin licitatie de la banca. Eu fiind al3lea ... (vezi toată discuția)