avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate vesanca

Activitate vesanca

detin 40% dintr-un srl. inainte de a deveni eu asociat, cel care era asociat unic a achizitionat , cu ajutorul unui credit, un teren pe firma.
in prezent doresc sa ma retrag din srl, fara sa beneficiez de vreo compensatie.
am nevoie de acordul celuilalt asociat? daca raspunsul este da, dar el refuza sa imi dea acceptul, raspund impreuna cu el in situatia in care pe viitor compania nu va achita ratele creditului?
mentionez ca asociatul majoritar este si administrator
care sunt diferntele intre cele 2 tipuri de contracte?
ce avantaje/dezavantaje au cele 2 tipuri? in situatia in care proprietarulmterenului este dispus sa semneze oricare dintre cele 2, pe care sa il aleg?
Răspuns la discuția clauza formare profesionala
Din nefericire nu stiu nimic despre bursele private. Daca are cineva informatii despre acest subiect rog sa le publice pe site.
Multumesc
Răspuns la discuția clauza formare profesionala
BODEALEX a scris:

daca tot se suporta costurile de formare profesionala , studentul nu poate fi "obligat" ca la terminarea studiilor sa devina salariat pe perioada nedeterminanta la respectiva firma ???
Eu cred ca ar fi normal , dupa ce l-a ajutat sa-si platesca facultatea ..
Si pt actualul student ar fi o rezolvare a locului de munca...

Mi s-ar parea corect sa fie posibil, dar citind raspunsul anterior realizez ca nu e prea legal: daca l-am angajat trebuie sa il platim - daca semneaza statul de plata isi va ridica banii - nu il putem obliga sa ni dea inapoi. In situatia asta ma intreb daca nu se poate face un contract de imprumut, angajatul urmand sa returneze suma impartita in rate lunare.
E posibil ca o companie sa angajeze un student caruia sa ii platesca studiile, cerandu-i in schimb sa lucreze pt ei? Se poate stabili un nr minim de ore lucrate/ zi, salariul obtinut urmand a fi scazut din costul studiilor? ( studentului i se plateste facultatea, el lucreaza "gratis" pt firma)
Multumesc anticipat pt raspunsuri.