Buna ziua creez modele de crosetat si as dori sa le vând online legal, fara sa imi fac griji cu ANAf-ul. Mentionez ca am un II prin care vand jucariile. Este necesara o firma si daca da sub ce cod CAEN s-ar încadra??
buna ziua, mi-am infiintat un ii in sistem real (prodtcie de haine si jucarii crosetate-3299 activitate principala)si nu stiu daca toate firele care pana recent le foloseam in scop personal cum ajung sa fie materie prima pentru ii? pur si simplu le inventariez si le trec in registrul de inventar? la ce valoare daca acestea au fost achizitionate de-a lungul timpului?
Buna ziua
mi-am infintat intreprindere individuala cu activitate principala 3299 si secundare comertul acestora (fac produse handmade-jucarii crosetate, traiste si haine brodate).Urmeaza sa depun declaratia 220 cu impozitare pe venit real (nu sunt convinsa ca este cea mai buna varianata dar nu ajung sa castig banii de la norma de venit inca si am inteles ca ulterior se poate schimba). as avea urmatoarele intrebari:
- a estamarea pe anul acesta trebuia sa am o suma minima sau pot sa estimez de exemplu 400 de lei/luna ori 4 luni si la suma asta se calculeaza taxele?
-la depunerea declaratiei 220 ar trebui sa mai fiu atenta la ceva anume in mod special?
- in afara de registru venituri si cheltuieli mai trebuie sa tin si evidenta la altceva?
-pentru emitere de facturi este ceva specific de facut la ANAF, sau se recomanda un program de emitere facturi?
- stampila poate sa fie de orice dimensiune?
- daca am vanzari are produselor trebuie sa am casa de marcat, la orice vanzare trebuie sa scot si bon fiscal? sau numai la vanzari catre persoane fizice(de ce la vanzare firme se solicita si factura si bon fiscal(, daca emit factura si bon fiscala mai trebuie sa tai si chitanta?
multumesc anticipat de autor, sper sa primesc raspunsuri la intrebari