avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate camelush

Activitate camelush

Răspuns la discuția Venit din intermediere

La nici una dintre firme nu sunt angajata. Am intermediat vânzarea, asta însemnând ca m-am ocupat cu întocmirea ofertei, propunerii tehnice și financiare. Ce trebuie să fac ca să nu am probleme cu cel care mi-a plătit comisionul din vânzare?
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Care a fost calitatea Dvs cu ocazia intermedierii vanzarii-cumpararii ? Am inteles ca ati obtinut un comision. Sunt aspecte care trebuiesc lamurite... Angajarea la care dintre firme? ...


Am intermediat vânzarea dintre o firma și o instituție. În urma vânzării am obținut un comision. Ce trebuie sa fac sa fie legal având în vedere ca nu sunt angajata la acea firma?
Accidentul s-a produs in incinta firmei. Colegii l-au dus acasa crezand ca nu e nimic grav. Pe parcursul noptii durerile s-au accentuat si dimineata a mers la spital. Acolo a declarat ca a cazut oe scari,asa cum a fost sfatuit.
Buna ziua. Fratele meu a avut un accident de munca in urma cu 4 luni, adica in pauza de masa a vazut pe el un zid fracturandu-i 4 vertebre si piciorul drept. La insistentele angajatorului a declarat ca a cazut pe scari. Angajatorul promitandu-i ca va suporta chelt spitalizarii si ii va plati concediu. In prima luna i-a dat salarul min pe economie, dar in luniile urmatoare nu l-a mai platit. Obligandu-l sa se intoarca la munca desi i-au fost afectati nervii degetelor de la picior. Intrebarea mea este daca mai poate lua vreo masura impotriva angajatorilor si daca isi ia concediu medical daca e platit. Multumesc