avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator_2017

Activitate Utilizator_2017

Multumesc frumos. Noua conducere a blocului a inteles abuzul si suntem in negocieri pentru indreptarea situatiei si chiar pentru recuperarea prejudiciului.
Răspuns la discuția Pensie si salariu
Multumesc mult !
Multumesc mult. Am "amestecat" administratorul in aceasta poveste pentru ca este singurul factor de decizie din bloc. In rest..nimeni nu stie, nu vede si nu se amesteca...De curand a fost ales un nou presedinte al asociatiei care a stopat "actele de vandalism" comise de acest personaj, au inceput verificarile la acte si multe altele. Dar dureaza....
Buna ziua,

Un pensionar pe caz de boala poate fi incadrat ca adimistrator la bloc si sa incaseze salariu simultan cu pensia?
Buna ziua!
Detin o firma de turism care are sediul in apartamentul proprietate personala al mamei mele. Firma desfasoara activitate, are sediul social si punct de lucru la aceeasi adresa. Mentionez ca sunt obligata de administratorul blocului sa achit o taxa suplimentara de 75 lei/luna , suma ce nu apare defalcata pe chitanta si care se adauga la cheltuielile de intretinere aferente fiecarei luni.
In bloc, asa cum reiese din evidenta de la Registrul Comertului Bucuresti, functioneaza nu mai putin de 82 de societati (dintre care multe au sediu social si punct de lucru declarat in acest imobil). Din aceste 82 de societati doar eu sunt obligata sa achit aceasta suma.
Mentionez ca suma mi-a fost impusa de administrator, fara sa imi fie prezentat nici un act.
Conform legislatiei in vigoare, HG nr 1588/2007, ar fi trebuit sa existe o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
"Conventia prevazuta are durata nedeterminata, fiind valabila pe toata perioada activitatii desfasurate de detinatorii prevazuti Ia aIin. (1), si se actualizeazä periodic, in functie de elementele noi care intervin, in functie de numarul persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si de obiectul de activitate. Numarul acestora se stabileste de detinatoruI spatiului si se certifica de comitetul executiv al asociatiei de proprietari. Acest numar se utilizeaza pentru calculul cheltuielilor pe persoana aferente spatiuIui respectiv."
In lipsa acestei conventii , cum il pot determina pe administrator sa renunte la acest abuz? Desi toate firmele care functioneaza in bloc au avut nevoie de acordul asociatiei de proprietari la deschidere, administratorul sustine cu vehementa ca sunt singura societate din bloc pentru ca am orarul de functionare pe usa.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Am incercat in anii trecuti sa pun zero in d220, dar mi s-a spus ca "nu e voie". Mie mi se pare putin alandala sa faci niste plati anticipate pe venituri pe care ai dori sa le realizezi. Oare daca societatile comerciale, multinationalele, bancile ar trebui sa plateasca impozite in avans pentru veniturile prevazute pentru urmatorul an, ar mai exista cineva pe piata, ma intreb?
Am deschis in anul 2012 un PFA unde pana acum nu am avut nici o activitate. Am depus declaratiile 200 si 220 in fiecare an la ghiseu, dar anul acesta am trimis corspondenta prin posta. Am completat Declaratia 220 ca si in anii anteriori (mi s-a spus sa trec o suma minima de 500 RON pentru venitul estimat) si 3 saptamani mai tarziu am avut surpriza de a primi o decizie de impunere pentru venitul estimat pe care l-as putea castiga in acest an. Cum este posibil sa platesti un impozit in avans pe ceva ce nu ai realizat inca si este o estimare impusa de ANAF?

Stie cineva cadrul legal sau este un abuz?

Multumesc!