avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 220 privind venitul estimat si decizie de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 220 privind venitul estimat si decizie de impunere

Am deschis in anul 2012 un PFA unde pana acum nu am avut nici o activitate. Am depus declaratiile 200 si 220 in fiecare an la ghiseu, dar anul acesta am trimis corspondenta prin posta. Am completat Declaratia 220 ca si in anii anteriori (mi s-a spus sa trec o suma minima de 500 RON pentru venitul estimat) si 3 saptamani mai tarziu am avut surpriza de a primi o decizie de impunere pentru venitul estimat pe care l-as putea castiga in acest an. Cum este posibil sa platesti un impozit in avans pe ceva ce nu ai realizat inca si este o estimare impusa de ANAF?

Stie cineva cadrul legal sau este un abuz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Utilizator_2017 , utilizator 17:05, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e asa cum scrieti ca an de an, de la infiintare ati depus d220. atunci fata de venitul estimat trecut in d220 ar fi trebuit sa fi facut plati anticipate trimestriale la impozitul pe venit si cass iar anul urmator dupa depunerea d200 cu zero, primeati acasa decizie de impunere cu regularizarea. Asa s-a intamplat vad si in acest an. Asa e procedura. Daca nu ati fi estimat ca realizati in acest an in jur de 500 lei, trebuia sa fi pus in d220 zero, sau mai bine ati fi inchis definitiv pfa-ul si nu va mai complicati cu declaratii de depus. Caci la nevoie, atunci cand chiar ati dori sa incepeti o activitate pe pfa, il puteti deschide foarte repede si relativ ieftin.
Multumesc pentru raspuns. Am incercat in anii trecuti sa pun zero in d220, dar mi s-a spus ca "nu e voie". Mie mi se pare putin alandala sa faci niste plati anticipate pe venituri pe care ai dori sa le realizezi. Oare daca societatile comerciale, multinationalele, bancile ar trebui sa plateasca impozite in avans pentru veniturile prevazute pentru urmatorul an, ar mai exista cineva pe piata, ma intreb?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Plata pfa fara venit DoruH DoruH Buna seara.am infiintat un PFA in anul 2013.Contabilul a declarat 5000 lei profit, 4500 lei pierderi, iar 500 lei venit, fara ca eu sa am activitate pe el si ... (vezi toată discuția)