Buna seara! As dori sa stiu daca la un contract subsecvent pentru achizitia unor produse se poate prevede o cantitate minima si maxima de produse achizitionate (asemanator cu prevederile din acordul cadru aferent). Daca s-ar putea si baza legala ar fi minunat! Multumesc!
(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) trebuie să cuprindă toate informaţiile relevante cu privire la intenţia de concediere colectivă, prevăzute la art. 69 alin. (2), precum şi rezultatele consultărilor cu sindicatul sau reprezentanţii salariaţilor, prevăzute la art. 69 alin. (1) şi art. 71, în special motivele concedierilor, numărul total al salariaţilor, numărul salariaţilor afectaţi de concediere şi data de la care sau perioada în care vor avea loc aceste concedieri.
Art. 78
Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Buna dimineata! Intentionez sa declar apel impotriva unei Hotarari a primei instante, care mi-a fost nefavorabila (litigiu de munca). M-ar interesa sa stiu, daca declar apel fara motivare, exista vreun risc. As vrea sa formulez apelul cat mai repede deoarece termenul este foarte scurt (10 zile) si sa depun motivarea daca este posibil tot in termenul de 10 zile sau cat mai repede (oricum pana la primul termen). Exista opinii, ca, daca depun apelul fara motivare imi creez o situatie defavorabila in fata instantei. Nefiind jurist, mi s-a indus o stare de confuzie :). Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns! Perioada mentionata de dvs. s-a respectat. Nu s-a respectat Hotararea CA, document ce a stat la baza emiterii deciziilor de concediere prin mentiune scrisa in preambulul deciziei ("......conform Hotararii CA nr...........Directorul General.......DECIDE....)
Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
1. Intr-o societate comerciala, in vederea rentabilizarii, se decide concedierea colectiva a unui numar de angajati. Consiliul de Administratie decide, prin Hotarare ca disponibilizarile efective ale angajatilor sa inceapa de ex. cu data de 01 decembrie 2017. Deciziile de concediere au fost emise de Directorului General cu data de 01 noiembrie 2017 (deci cu o luna mai devreme), astfel salariatii au fost disponibilizati la inceputul lunii noiembrie 2017. Decizia este valabila sau este nula, tinand cont ca s-a emis prin incalcarea hotararii unui for ierarhic superior?
2. Societatea respectiva, a notificat ITM, ANOFM, sindicat ca propune inceperea emiterii deciziilor de concediere colectiva de la data de 05 noiembrie 2017, in realitate acestea au fost emise (deci datate) si inaintate sub semnatura angajatilor cu cateva zile mai devrevreme de data de 05 noiembrie 2017. Este legal?
3. Hotararea CA si notificarile anterior mentionate, printre altele, au stat la baza emiterii preavizului si a deciziilor de concediere colectiva.
Cunosc faptul ca aceasta speta se poate rezolva in instanta dar pe mine ma intereseaza sa stiu daca decizia de concediere este valabila sau este nula. Situatia este reala si dupa mine este bizara dar nefiind jurist, solicit o opinie avizata. Va multumesc!
Eu l-am pastrat in ideea de a il valorifica prin programul rabla 2018. La alte programe rabla nu am fost pe faza, Acum ca este ridicat vreau sa rezolv problema in asa fel incat sa evit o paguba in buget. Timp de gandire ar mai fi cateva zile dar vreau sa ma documentez bine sau poate gasesc o optiune. Impozitul e mic deci nu asta ar fi fost problema.
Va multumesc pentru raspuns. In principiu as alege varianta cea mai economica ca sa zic asa. Acuma daca am patit-o as vrea sa diminuez paguba, Oricum autoturismul nu are o mare valoare.
Buna ziua!
As avea si eu nevoie de un sfat la urmatoarea problema:
1. Anul trecut am primit o somatie din partea primariei, prin care am fost informat ca va trebui sa ridic autoturismul abandonat de pe domeniul public. Autoturismul era intr-adevar intr-o stare improprie.
2. I-am informat in scris ca nu doresc sa renunt la dreptul la proprietate si ca autoturismul meu are impozitul achitat la zi, ca am contract pentru folosinta locului de parcare de pe domeniul public achitat la zi,
3. Mi-au transmis raspuns ca oricum trebuie sa-l ridic pt ca se considera abandonat conf legii, altfel va fi ridicat de reprezentantii primariei.
4. Zilele trecute ghinion au venit sa il ridice. Desi eram acasa nu am fost anuntat in niciun fel (aveau si nr meu de telefon). Anuntat de o cunostinta m-am prezentat la locul de parcare si intr-un mod civilizat le-am solicitat un document sau o decizie, Nu mi-au prezentat absolut nimic si au ridicat masina,
5, Precizez ca eu asteptam sa apara un nou program rabla, dar....asta e problema mea.
6. Am incercat sa va prezint cat mai obiectiv cu putinta problema mea fiindca nu vreau sa-mi fur singur caciula,
Doresc sa ma indrumati ce trebuie sa fac in continuare pentru a diminua cat mai mult paguba, sa renunta la autoturism in favoarea primariei sau sa contest. Precizez inca odata ca desi am fost prezent nu mi-au inmanat niciun document, Va multumesc!
Buna seara!
Am si eu o nelamurire referitoare la termenul pentru depunerea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Stiu ca termenul este de 90 de zile dar am inteles ca daca nu cunosc faptuitorul acesta incepe sa curga de la data cand as afla exact faptuitorul.
Nu am reusit sa aflu numele persoanei (dintr-o institutie publica) si nici nu cred ca voi reusi, astfel ca au trecut cele 90 zile. Multumesc!