Buna ziua!
As avea si eu nevoie de un sfat la urmatoarea problema:
1. Anul trecut am primit o somatie din partea primariei, prin care am fost informat ca va trebui sa ridic autoturismul abandonat de pe domeniul public. Autoturismul era intr-adevar intr-o stare improprie.
2. I-am informat in scris ca nu doresc sa renunt la dreptul la proprietate si ca autoturismul meu are impozitul achitat la zi, ca am contract pentru folosinta locului de parcare de pe domeniul public achitat la zi,
3. Mi-au transmis raspuns ca oricum trebuie sa-l ridic pt ca se considera abandonat conf legii, altfel va fi ridicat de reprezentantii primariei.
4. Zilele trecute ghinion au venit sa il ridice. Desi eram acasa nu am fost anuntat in niciun fel (aveau si nr meu de telefon). Anuntat de o cunostinta m-am prezentat la locul de parcare si intr-un mod civilizat le-am solicitat un document sau o decizie, Nu mi-au prezentat absolut nimic si au ridicat masina,
5, Precizez ca eu asteptam sa apara un nou program rabla, dar....asta e problema mea.
6. Am incercat sa va prezint cat mai obiectiv cu putinta problema mea fiindca nu vreau sa-mi fur singur caciula,
Doresc sa ma indrumati ce trebuie sa fac in continuare pentru a diminua cat mai mult paguba, sa renunta la autoturism in favoarea primariei sau sa contest. Precizez inca odata ca desi am fost prezent nu mi-au inmanat niciun document, Va multumesc!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dv in calitate de proprietar vehicul sunteti singurul in drept sa hotarati ce varianta adoptati,
fiecare dintre acestea avand procedura diferita de solutionare
Daca intelegeti sa renuntati la auto,demarati demersuri la serviciul din primarie,dupa ce achitati c/v prestatii ridicare si depozitare auto,vi se va elibera document justificativ in baza caruia veti putea radia auto de pe rolul dv fiscal
Daca intentionati sa recuperati vehiculul,desfasurati demersuri pentru contestare in instanta
Va multumesc pentru raspuns. In principiu as alege varianta cea mai economica ca sa zic asa. Acuma daca am patit-o as vrea sa diminuez paguba, Oricum autoturismul nu are o mare valoare.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai depinde ce intentii aveti: doriti sa utilizati auto in noul program Rabla sau doriti sa il eliminati din evidentele fiscale? Daca doriti sa va folositi de el in programul Rabla, va trebui sa contestati si sa obtineti o hotarare favorabila. Daca nu, procedati cum ati fost sfatuit mai sus.
Eu l-am pastrat in ideea de a il valorifica prin programul rabla 2018. La alte programe rabla nu am fost pe faza, Acum ca este ridicat vreau sa rezolv problema in asa fel incat sa evit o paguba in buget. Timp de gandire ar mai fi cateva zile dar vreau sa ma documentez bine sau poate gasesc o optiune. Impozitul e mic deci nu asta ar fi fost problema.
Somatie ridicare auto
Ydam
Sunt posesorul unui autoturism pe care il tin parcat in fata blocului.
M-am trezit cu o somatie de la politia locala(lipita pe parbriz) prin care ma someaza ... (vezi toată discuția)