avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autovehicul considerat \'\'abandonat si fara stapan\'\'
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autovehicul considerat ''abandonat si fara stapan''

Am primit de curand o somatie de la ADP in care mi se aducea la cunostinta ca autoturismul meu va fi ridicat intrucat se considera abandonat pe domeniul public. Am contestat somatia intrucat situatia este cu totul alta. Masina este intr-o stare destul de avansata de degradare, dar asta doar pt ca ca nu am mai folosit-o demult - din 2012, de cand am ramas somera si nu am mai avut resursele financiare necesare intretinerii si utilizarii acesteia. Cu toate acestea mi-am platit cu regularitate impozitele aferente (AUTO + PARCAREA DE RESEDINTA). Nu am vrut sa renunt la masina si la locul de parcare intrucat intentionez ca imediat cum voi avea un loc de munca sa-mi cumpar alta prin programul RABLA. Ca atare, acest autoturism NU POATE FI CONSIDERAT ABANDONAT PE DOMENIUL PUBLIC - intrucat sunt cu toate TAXELE PLATITE LA ZI si a fost si este parcat dintotdeauna in parcarea de resedinta din fata blocului, nu pe strada sau vreun trotuar. Astazi insa am primit un raspuns in care se spune ca "pt a opri procedura de aplicare a prevederilor legii 421/2012 modificata cu legea 309/2006, va rugam sa ne transmiteti copie dupa certificatul de inmatriculare in care sa fie evidentiata ITP valabila si copie dupa asigurarea RCA valabila"

Nu cunosc legile respective, dar mi se pare cel putin hilar ca o lege emisa in 2012 sa fie modificata de o lege din 2006 :O. In al 2-lea rand, in conditiile in care sunt atatea autoturisme abandonate pe trotuare si strazi fara numere de inmatriculare si fara taxe platite de ani de zile, consider ca este un RAPT ceea ce intentioneaza sa faca ADP cu autoturismul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
coryzalia, utilizator

Alte discuții în legătură

Risc pierdere loc de parcare. bună ziua. eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. vreau ... Victoria-Viki Victoria-Viki Bună ziua. Eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. Vreau șă știu dacă există riscul să îmi pierd locul de parcare ptr că am ITP-ul expirat. ... (vezi toată discuția)
Ridicare masini abandonate forevertoday forevertoday Buna ziua, Astazi m-am trezit cu o somatie lipita pe geamul uneia dintre masinile mele care este parcata in parcarea blocului. In somatie (face referire la HG ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unui autoturism abandonat? croco_madness croco_madness Cum pot afla cine este proprietarul unui autoturism abandonat? Sau de unde pot afla acest aspect mai exact ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)