avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ridicare masini abandonate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ridicare masini abandonate

Buna ziua,
Astazi m-am trezit cu o somatie lipita pe geamul uneia dintre masinile mele care este parcata in parcarea blocului. In somatie (face referire la HG 156 / 2003, pt. aprobarea normelor de aplicare a Legii 421 / 2002) era specificat ca exista indicii ca respectivul autoturism sa fie abandonat, si ca s-ar fi incheiat un proces verbal de constatare cu 2 martori. Adevarul e ca masina nu avea placutele de inmatriculare puse, dar azi le-am pus pe masina. La fel de adevarat este ca masina nu a mai fost miscata din parcare (deci nu impiedica traficul) de cca. 1 an.
Tin sa precizez ca masina NU este radiata, se platesc taxe si impozite la Primarie pentru ea, si de asemenea are verificarea ITP facuta, care nu este expirata.
Doresc sa stiu daca este posibil sa imi fie ridicata masina din parcare, asa cum scrie in somatia primita, chiar daca am pus placutele de inmatriculare. De asemenea doresc sa stiu daca sunt pasibil de amenda si daca trebuie neaparat sa mut masina din acel loc, asa cum scrie in somatie Va instiintam ca in termen de 10 zile aveti obligatia de a ridica de pe domeniul public, conform prevederilor art.3 alin.2 din Legea nr.421 / 2002 actualizata .

In concluzie, o masina cu placute de inmatriculare, cu taxele, impozitele si verificarea ITP la zi, mai poate fi considerata o masina fara stapan, respectiv abandonata

Va multumesc, astept cateva raspunsuri,
Marius.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
forevertoday, utilizator
Cel mai recent răspuns: forevertoday , utilizator 22:11, 9 Mai 2011
Avand in vedere modificarile pe care le-ati la adus la autoturism prin montarea placutelor de inmatriculare,pentru preintampinarea situatiilor neplacute de punere in aplicare a procesului verbal de constatare ,incheiat de autoritate cu scopul ridicarii ulterioare a automobilului ,se impune sa va prezentati personal la serviciul specializat sa comunicati situatia ,astfel incat sa fie anulata documentatia de urmarire si ridicare autoturism
Din cate am discutat cu politistul comunitar care a venit sa lipeasca acea somatie, mi-a comunicat ca se va reintoarce in 10 zile pentru a discuta cu privire la aceasta situatie (deci mai trebuie sa ma prezint personal la serviciul specializat sa comunic situatia?). Tot acel politist mi-a comunicat ca, chiar daca voi pune placutele de inmatriculare pe masina, nu voi rezolva nimic, ci doar voi castiga putin timp, deoarece se va intoarce cu un alt tip de somatie (probabil pentru masinile cu placute de inmatriculare de aceasta data), imi va trimite o scrisoare cu recomandare de primire, asta nu inainte sa mai verifice el anumite amanunte in baza de date (exact asa a precizat).
Probabil doreste sa ma scoata de sub incidenta masinilor fara stapan, si probabil sa intru undeva sub incidenta masinilor abandonate (dar cu stapan).
La ce trebuie sa ma astept? Ma poate obliga cineva sa umblu cu masina respectiva doar de dragul sa vada ca este mutat dintr-un loc in altul? (mai ales ca sunt platite toate taxele).

Astept si alte raspunsuri, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehicul considerat ''abandonat si fara stapan'' coryzalia coryzalia Am primit de curand o somatie de la ADP in care mi se aducea la cunostinta ca autoturismul meu va fi ridicat intrucat se considera abandonat pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care se ridica o masina de catre politia comunitara c27ccn c27ccn sunt proprietara unei masini, pentru care am impozitul platit pe anul 2013, mai mult decat atat, am autorizatie pentru un loc de parcare la adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Masini abandonate 421/2002 suspectul suspectul Detin un autoturism pe care il tin parcat in fata casei parintilor mei. Deoarece nu prea am avut nevoie de el si nevrand sa il echipez pentru iarna, l-am lasat ... (vezi toată discuția)