avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Activitate liviu2004

Activitate liviu2004

Mulţumesc de răspuns. Nu a fost primul meu contract de muncă, aşadar am avut carte de muncă pe care la începutul contractului am predat-o firmei. Între timp situaţia s-a reglementat, mâine o voi ridica de la sediul firmei. Acum să vedem dacă conţine şi adevarul. :D

LE: deţin deja de o copie a contractului de muncă, semnat şi stampilat de ITM de luare în evidenţă.
Multumesc de raspuns.
Banuiesc ca decizia de incetare a c.i.m. ar trebui eliberata de societatea comerciala. Dar fiind vorba de un contract pe durata determinata, de 1 an, mai e nevoie de aceasta decizie?
Aceeasi intrebare o am si eu: de unde pot sa-mi ridic cartea de munca.

De la 1 Iulie contractul de munca este terminat, am sunat la ITM la persoana responsabila de sectorul 1 iar doamna aceea m-a informat ca nu se pot ridica cartile de munca de la ITM ci numai de la firma angajatoare. Mi se pare un mic abuz aici, asa se procedeaza in Bucuresti? In alte judete nu am mai patit asa ceva.
Se dă următoarea situaţie: contract de munca pe perioadă determinată, între 30 Iunie 2007 - 30 Iunie 2008. În acest moment contractul de muncă este depăşit ca perioadă şi nici nu doresc să-l continui.

Angajatorul îmi solicită, în vederea eliberării cărţii de muncă, o cerere de încetare cu acordul părţilor.

Ceva nu este în regulă aici, cum se poate solicita o cerere de încetare cu acordul părţilor, din partea mea, pentru un contract de muncă pe perioadă determinată care a fost îndeplinit, executat, terminat.

Motivarea firmei a fost ca ITM solicită un astfel de document.
Doresc in curand sa infiintez o firma (SRL) cu obiect de activitate servicii de proiectare. Vreau sa fiu singurul asociat si administrator. In acelasi timp, vreau sa am contract de munca la firma, cu functia de inginer. Am nevoie de toate aceste date pentru incheierea unui contract de servicii cu o firma din afara Romaniei.

Am citit si acest link, www.avocatnet.ro/content/art... .
As intelege ca se poate ceea ce doresc eu, in schimb, alte persoane sustin ca nu pot fi unic asociat si angajat cu carte de munca in acelasi timp.

Ma ajuta cineva sa aflu care e adevarul?