avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

As avea si eu cateva intrebari legate de contractele de munca pe durata determinata.

Prima ar fi: de cate ori se poate prelungi un contract de munca pe durata determinata? Initial contractul a fost incheiat pe 6 luni si apoi s-a prelungit cu inca 12 luni. Se mai poate prelungi cu inca unul sau mai multe termene de 6 sau 12 luni?

A doua problema e ceva mai complicata, stiu ca in cazul contractelor pe durata nedeterminata, exista posibilitatea suspendarii acestor contracte pentru o anumita perioada de timp. Exista aceasta posibilitate si in cazul contractelor pe durata determinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 7 Iulie 2008
1. Contractul de munca pe perioada determinata se poate prelungi ori de cate ori este nevoie. Asadar raspunsul este da. :)
2. Ca si contractul de munca incheiat pe o perioada nedeterminata, si contractul de munca pe perioada determinata se poate suspenda in anumite conditii.
Daca aveti nevoie de o parere intr-o speta concreta si cu referire directa la lege va rog sa reveniti.
O zi buna. Succes ;)
Codul Muncii Cap.VI - Contract individual de munca pe durata determinata,
Art.80 (3): Contractul individual de munca pe perioada determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art.82 si de cel mult de doua ori consecutiv.
Art.82 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 18 luni.
Multumesc mult pentru raspuns.
Cazul concret e urmatorul: o prietena e angajata cu contract pe durata determinata (01.10.2008-31.12.2008); de la 1 august sotul ei e trimis in interes de serviciu in strainatate pentru de 3 ani si doreste sa isi ia familia cu el. In cazul acesta, ea poate cere suspendarea contractului de munca pana la intoarcerea in tara?
teoalex a scris:

Multumesc mult pentru raspuns.
Cazul concret e urmatorul: o prietena e angajata cu contract pe durata determinata (01.10.2008-31.12.2008); de la 1 august sotul ei e trimis in interes de serviciu in strainatate pentru de 3 ani si doreste sa isi ia familia cu el. In cazul acesta, ea poate cere suspendarea contractului de munca pana la intoarcerea in tara?



Nu stiu daca datele sunt corecte. Ca ati trecut 2008. Daca sotul pleaca inainte sa expire durata cim a sotiei, aceasta isi poate face cerere de desfacere a cim sau sa si dea demisia. Singurele sit in care cim se suspenda pe o durata asa de mare de timp e concediul pentru cresterea copilului pina la 2 sau 3 ani, sau in cazul copilului cu handicap se poate pina la 7 ani. Daca revine in tara se poate reangaja.
1. Contractul individual de munca pe durata determinata se prelungeste de cel mult 2 ori consecutiv (art.80 alin.3 C.mun.). In speta, contractul mai poate fi prelugit inca o data pentru o perioada de 6 luni.
2. Durata maxima a contractului individual de munca pe durata determinata este de 24 luni (art.82 alin.1 C.mun.).

Reveniti cu datele inca o data, intrucat data de 01.10.2008 nu cred ca este trecuta bine. :-/

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata ANDREI_oni ANDREI_oni Daca un contract de munca pe perioada determinata a fost incheiat \" pana la revenirea pe post a titularului \" , iar revenirea nu s-a produs, este legala ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)
Cic si contract perioada determinata kittybutnariu kittybutnariu Buna seara, Am o dilema: cum o rezolv? CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010 Art. 62. - (1) in afara concediului legal ... (vezi toată discuția)