avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA

Daca un contract de munca pe perioada determinata a fost incheiat " pana la revenirea pe post a titularului " , iar revenirea nu s-a produs, este legala incetarea contractului de munca in perioada de concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:58, 31 Mai 2011
Nu. Trebuia sa astepte sa efectuati zilele de concediu de odihna pe care a hotarat ca aveti dreptul prin cererea de concediu pe care ati depus-o si v-a aprobat-o.
categoric nu, concediu de odihna se ia atunci cand esti angajat nu se poate sa fii in concediu de odihna si sa ai contractul de munca incheiat, urmand ca la intoarcerea din concediu sa inchei un nou contract.
1. Conform Codului muncii, art.56, lit.j), contractului individual de muncă (CIM) încheiat pe durată determinată inceteaza de drept la data expirării termenului pana la care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati.
2. Asadar este legala incetarea CIM.
3. Daca titularul postului nu a revenit atunci ori vi se prelungeste CIM pe perioada determinata ori se transforma in CIM pe perioada nedeterminata. Ambele variante sunt posibile numai daca angajatorul doreste asta.

Interventie moderator:
:rtfm:
george_neagu si stelutamaria:
Afirmatiile dvs. nu au acoperire in nici un text de lege. Era bine daca ati fi precizat si baza legala.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca CIM pe perioada determinata a fost prelungit de doua ori consecutiv, mai este posibila continuarea contractului de munca cu angajatorul?
Codul muncii spune:
Art. 80
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 81, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

Art. 82
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.

(2) În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.
...

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata teoalex teoalex Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari legate de contractele de munca pe durata determinata. Prima ar fi: de cate ori se poate prelungi un contract de ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca Carys Carys am un contract de munca pe o perioada determinata ( 3 luni).in data de 4 noiembrie expira contractul dar n-am fost anuntata de nimic in legatura cu prelungirea ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)