avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe durata determinata

Buna seara
Pe data de 04 septembrie 2009 m-am angajat cu contract de munca pe durata determinata , contractul fiind pe 4 luni.Pe data de 04.01.2010 contractul a fost prelungit cu inca 4 luni respectiv 04.05.2010. Pe data de 07.05.2010 contractul a fost prelungit din nou tot pe perioada determinata , pana la data de 31.01.2011.
Este normal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 8 Mai 2010
Da, de acum nu se mai poate face prelungirea (art.80-82 codul muncii).
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters42179, utilizator
Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82.
Art. 82. [durata şi încetarea contractului individual de muncă pe durată determinată]
(1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni.
(2) În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.
Asemeni antevorbitorilor , este si corect si legal . Problema e ca nu vi se mai poate prelungi CIM pe durata determinata pana la limita celor 24 de luni prevazute de lege pt ca deja s-au incheiat 3 CIM pe durata determinata . Numai bien si.... somn usor !:D
Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului de 24 de luni şi de cel mult două ori consecutiv.

Nu cred ca trebuie sa confundam incheierea unui c.i.m. pe durata determinata cu prelungirea duratei acestuia.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional pe durata determinata? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua am o angajata cu contract pe durata determinata .Inainte de expirarea perioadei i s-a intocmit un act aditional de prelungire pe inca o perioada, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua Am o vecina care are a lucrat neinterupt din 1984. Pe 24.04.2008 s-a angajat pe per. determinata, pe locul unei angajate aflate in CIC, urmand ca in ... (vezi toată discuția)